REKLAM HABER/ Van'ın İpekyolu ilçesinde çalışan fizyoterapist Nebi Erdal, engelli bireylerin yaşadığı sıkıntıları kitap haline getirdi.  "Tekerlekli sandalyedeki palyaço" isimli kitabını yayınlayan Erdal, kitap içeriğinin yalın, sade ve anlaşılır olduğunu belirterek, kitabının internet üzerinden ve bazı kırtasiyelerden temin edilebileceğini söyledi.


 “ENGELLİLERE KARŞI YARGILARIN DEĞİŞMESİ İÇİN ÇABALIYORUM”
Kitabın içeriğinin yalın, sade ve anlaşılır olduğunu belirten Nebi Erdal, kitabına "Tekerlekli sandalyedeki palyaço" ismini verdiğini söyleyerek, “Engelli bireylerin yaşamış olduğu sıkıntıları, kendi pencerelerinden dış dünyaya bakış açılarının nasıl değiştirebileceğine bu kitapta değindim. Belki iyi bir yazar değilim fakat başarılı bir fizyoterapist olduğumu düşünüyorum. Toplumuzun bir nebze bile olsa engellilere karşı bazı yargıların değiştirmesi için çok çabalıyorum. Bu kitabı yazmamın temel nedeni budur. Servis şoförlerinin arabalarına tekerlekli sandalye alarak bir şey kaybetmeyeceklerini, bankamatikteki abinin sırasını yürüme engelli kardeşimize vererek fark eden bir şey olmadığını, yaya geçidinden karşıya geçmeye çalışan bastonlu amcanın elinden tutmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirtmek için de çabam çok oldu” ifadelerini kullandı.


“TAVSİYE EDECEĞİNİZ BİR KİTAP OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”
Erdal, cümlelerini şöyle sürdürdü: “Bu sebepten kitaba dökme ihtiyacı duydum. Sevip okuyacağınız, tavsiye edeceğiniz hatta gönül rahatlığıyla hediye edebileceğiniz bir kitap olduğunu düşünüyorum. Her türlü eleştiriyi yapabilirsiniz. Eksik ve hatalarımı gördükçe daha güzel şeyler yazacağımı umuyorum. Daha geniş kitlelere ulaşarak daha çok ruha dokunacağıma eminin. Kitabımı internet üzerinden Sipariş verebilir, bazı kırtasiyelerden temin edebilir, imza günlerinde kurulan stantlardan alınabilir, kitap fuarlarında bulabilir hatta imzalı isteyenler bizzat benden alabilir. Hepinizi seviyorum. Keyifli okumalar diliyorum”

Editör: TE Bilisim