Van Edebiyat Mahfili, yazar ve şairleri Van’da ağırlamaya devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana edebiyat alanında kentte önemli çalışmalara imza atmayı sürdüren Van Edebiyat Mahfili, 18 Ocak Çarşamba günü yazar Güray Süngü’yü Van’da ağırlayacak.

VAN EDEBİYAT MAHFİLİ, YAZAR VE ŞAİRLERİ KENTTE AĞIRLAMAYI SÜRDÜRÜYOR…

Yazar Güray Süngü, 18 Ocak Çarşamba günü saat 13:00’te Van Edebiyat Mahfili iş birliği; Şehrivan Medya Grubu, Gazetevan, Adakan Şirketler Grubu, Atatürk Anadolu Lisesi desteğiyle Van’da kitapseverlerle bir araya gelecek. Atatürk Anadolu Lisesi’nde gerçekleşecek imza ve söyleşi programında yazarın kitapları okurlara ücretsiz olarak sunulacak.

GÜRAY SÜNGÜ KİMDİR?

1976 yılında İstanbul’un sur içi mahallelerinden Kadırga’da doğdu. İlk öğretime Kadırga İlkokulunda başladı. Çocukluğu Ayasofya ve Sultanahmette geçti. Gedikpaşa’da esnaf olan babası sayesinde çalışma hayatını erken yaşta tanıdı. Üniversiteden mezun olana kadar bütün tatillerini Kapalıçarşı’da geçirdi. Farklı milletlerden, meşreplerden, dinlerden insanların arasında büyüdü. Üniversite eğitimini Uludağ Üniversitesi’nde aldı. İktisat fakültesinde okudu. Mezuniyetinden sonra özel sektörde çalışmaya başladı. 2009 yılına kadar çeşitli sektörlerde görev aldıktan sonra, yayın sektörüne geçti.

2018 YILINDA 14. KRİSTAL LALE ÖDÜLLERİNDE YILIN EDEBİYATÇISI SEÇİLDİ

Güray Süngü yazmaya Bursa yıllarında başladı. İlk öyküsü 1998 yılında Hece dergisinde yayınlandı. Bugüne dek, Hece, Hece Öykü, E-edebiyat, Ada, Özgür Edebiyat, İtibar, İzdiham, Cafcaf, Hacamat, CF, Edebi Müdahale, Post Öykü, Cins, Muhayyel gibi dergilerde öyküler ve yazılar yayınladı. Öğrenciyken yazdığı ilk romanı Dördüncü Tekil Şahıs 2006 yılında okuyucuyla buluştu. Düş Kesiği adlı romanıyla 2010 Oğuz Atay Roman Ödülü’ne, Kış Bahçesi adlı romanıyla 2011 Türkiye Yazarlar Birliği Roman Ödülü’ne layık görüldü. 2014 yılında Deli Gömleği ve Hiçbir şey Anlatmayan Hikayelerin İkincisi kitapları ile Necip Fazıl Hikaye Ödülü’nü kazandı. 2018 yılında 14. Kristal Lale ödüllerinde yılın edebiyatçısı seçildi.

Editör: TE Bilisim