ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-MEHMET ALİ EKİNCİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir dizi programlara katılmak üzere Van’a geldi. Ayrı ayrı programlara katılan Bakan Soylu AK Parti Van İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında siyasi olarak iddialı mesajlar verdi. Van’ın ve Türkiye’nin eskisi gibi olmadığını ve atılması gereken tüm adımları attıklarını söyleyen Soylu, “Eğer 2023'te birilerinin hevesine kurban edersek, Türkiye eski günlerine geri döner. Van’ı iyi biliyorum, terör örgütünün insanlardan, esnaftan sabah akşam dükkanlarına girip onlardan haraç aldıkları günleri unutmuş değilim.” Dedi. Bölgede yaşananları hatırlatan Soylu, “Çocuklarımızın, evlatlarımızın dağa götürülmek için ailelerin tehdit edildi günleri unutmuş değilim. Hiçbirimiz unutmadık.” Dedi. Soylu, Van’da attıkları adımları bugüne kadar güçlü bir şekilde attıklarını belirterek, “Van’da atmamız gereken adımları bugüne kadar güçlü bir şekilde attık. Van’ın ahdine, sözüne, sadakatine olan inancımız tamdır. Çok çalışacağız. Van sokaklarında inşallah beraber dolaşacağız.” Diyerek teşkilat mensuplarından yoğun çalışma istedi.

Bir dizi programlar kapsamında Van’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ferit Melen Havalimanı’nda Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ve İl Jandarma Tuğgeneral Hüseyin Bekmez tarafından karşılanan Soylu, partisinin düzenlemiş olduğu İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Edremit ilçesindeki Evliya Çelebi Teknik Lisesi Uygulama Oteli konferans salonunda düzenlenen programa, Bakan Soylu’nun yanı sıra AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, AK Partili belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

SOYLU: SİZ BÜYÜK BİR DEVRİM GERÇEKLEŞTİRDİĞİNİZ

Toplantıda konuşan Soylu, “İnsanlarımızın acaba emekli maaşımı bu ay alabilecek miyim diye endişe ettiği bir Türkiye'den, gecenin bir yarısında kuyruğa girip ertesi sabah banka önünde maaşımı alabilecek miyim diye beklediği günlerden geliyoruz. Biz zor günlerden geliyoruz. Birilerinin gazete manşeti ile başbakanların itibarlarını almaya çalıştığı günlerden geliyoruz. Bir gecede yüzde kaçlık faizlerle Türkiye'nin kazancını, sizin birikimlerinizi Avrupa'nın ve dünyanın güçlü ülkeleri kendi kasalarına aktardığı günlerden geliyoruz. Akşam saat 16.00’dan sonra insanların sokağa çıkmaktan imtina ettiği, eve gitmek zorunda kaldığı zor dönemlerden geliyoruz. Siz büyük bir devrim gerçekleştirdiniz” dedi.

SOYLU: AK PARTİ İLE DEĞİŞTİ

Soylu, sözlerine şöyle devam etti: “Ben İstanbul'da doğdum ve büyüdüm. ‘Kimsiniz, nereden geldiniz?’ denildiğinde ‘Ben Kürdüm ama’ denilirdi. Hiç kimse kendi etnik kökenini, kendi mensubiyetini ifade edemezdi. Ne zaman değişti biliyor musunuz? Tayyip Erdoğan ve AK Parti ile beraber değişti. Herkesin kendisini ifade ettiği, herkesin kendisini ortaya koyduğu, kimsenin mensubiyetinden endişelenmediği, korkmadığı, acaba bana bir şeyler mi söyler diye çekinmediği bir anlayışı siz yıktınız. Tayyip Erdoğan'la beraber yıktınız. Zorla, kötülüklerle yapmadınız. Tam tersi oyla, demokrasiyle ve milletle beraber yıktınız. Bu ülkede insanlar kendi inançlarını ve değerlerini ortaya koymakta zorlanırlardı. Ben dindarım demekten korkarlardı. İnsanlar kıyafetlerinden dolayı ötekileştirilirdi. Altını çizerek söylemek istiyorum, Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin Türkiye’si özgür Türkiye'dir. Bugün herkes büyük bir özgüven içerisinde korkmadan, çekinmeden istediği kıyafeti giyebilen, başörtüsünü takabilen, üniversiteye gidebilen, devlet memuru olabilen, bana öteki muamelesi yapamazsın diye bütün dünyaya meydan okuyan bir Türkiye; bu meclislerden, bu istişarelerden, bu kardeşlikten geçti.”

SOYLU: YYÜ’DEN DÜNYAYA MESAJ VERECEĞİZ

Van'da 2016 yılından sonra Tıp Fakültesi kazananların sayısının 2 kat arttığını ifade eden Soylu, “Van'da sandıkları doldurmaya hazır mısınız? Şunu söylemek isterim. Hakikaten büyük bir devrim ve değişimin altına imza attınız. Hep beraber buradaydık. Hep beraber yaşadık. Sizler çok şeyler yaşadınız. Çok sıkıntılar çektiniz. Bugünleri hayal etmek bile zordu. Bu ülkede kimse etnik kökeninden dolayı ötekileştirilmiyor. Bu ülkede Kürtçeyi rahat bir şekilde konuşma hakkına sahip mi insanlar? Bu ülkede kendi etnik kökenini istedikleri şekilde söyleme kabiliyetine sahip mi? Bu ülkede bütün bunlar yapılırken, sanayi sitelerimizin sayısı gittikçe artıyor mu? Van'da, Diyarbakır'da, Şanlıurfa'da, 2016'dan sonra Doğu ve Güneydoğu’da üniversiteyi kazanan doktorların sayısı tam iki kat arttı. 2019-2020-2021, sayılar 3-5 ve 20'nin üzerine çıktı. Neden? Çünkü huzur içerisindeler.”

“O GÜNLERE BİR DAHA DÖNMEYECEĞİZ”

“Van'dan Diyarbakır'a kadar, Şanlıurfa'dan Adıyaman'a kadar bu bölgeyi bir turizm potansiyeli yapma kabiliyetine sahip olabilir miydik? Huzur var, insanların yüzü gülüyor. Burada da bize bırakılmış büyük bir kültürel miras var. Şunu söylemek istiyorum. O günlere bir daha geri dönmeyeceğiz. Van'ın Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden mezun olan kardeşlerimizle birlikte Türkiye’ye ve dünya mesaj vereceğiz. Şimdi ihracatımızı arttıracağız. Çocuklarımızın daha iyi istihdamla iş bulabilecek gelişmişliği ortaya koyacağız. Şimdi ne yapacağız? Çocuklarımızı öğretmen, mühendis, doktor, hemşire, polis, asker ve bilgisayar mühendisi yapacağız” diye konuştu.

“VAN’DA ATTIĞIMIZ ADIMLARI GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE ATTIK”

Soylu, Van’da attıkları adımları bugüne kadar güçlü bir şekilde attıklarını belirterek, “Van'da atmamız gereken adımları bugüne kadar güçlü bir şekilde attık. Sadece bu bölgeye huzur getirmeyeceğiz. Etrafımızdaki bölgede huzur getireceğiz. Van'ın ahdine, sözüne, sadakatine olan inancımız tamdır. Çok çalışacağız. Van sokaklarında inşallah beraber dolaşacağız. 2023'te Cumhurbaşkanlığı seçimi akşamında bugün Türkiye’ye burun kıvıranlara evet Tayyip Erdoğan seçimi kazandıktan sonra nasıl önünde sıra sıra dizilenleri nasıl o büyükelçilerin biz yaptık sen etme Tayyip Erdoğan diyecekleri günü hep birlikte sağlayacağız inşallah” dedi.

AK PARTİ VAN İL BAŞKANI TÜRKMENOĞLU: BU SALON 2023’TE VAN’DA TARİH YAZILACAĞININ İŞARETİDİR

Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Bakan Soylu’yu ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, “15 günlük süre içerisinde 11 ilçemizin ilçe danışma meclislerini gerçekleştirdik. Burada 13 ilçemizin çok kıymetli yöneticileri de var. 13 ilçemizin 11’nde gerçekleştirmiş olduğumuz danışma meclisindeki o heyecan, samimiyet, sadakat, sevgi bu salonda birleşmiş. Onun için bu salon bugün tarihi bir günü yaşıyor. Van büyüyor, teşkilatlarımız gelişiyor ve Van’da 2023’e giden yolda bir tarih yazacağımızın işaretleri işte bu salondur. Bugün çok kıymetli bir bakanımızı ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kıymetli bakanımız acımızda da sevincimizde de bizimle beraber. Sizin huzurunuzda kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki süreç çok önemli bir süreçtir. Bu süreçte işte bu teşkilatımla biz Van’da en iyi sonuçları almak için gayret göstereceğiz. Bütün çalışmalarda emeği geçen bütün kardeşlerime minnetlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Biz beraber olacağız. Nefislerimizi ayağımızın altına alacağız. Eğer 2023 ötesini düşünüyorsak, gelecek neslimizi düşünüyorsak biz insan yetiştireceğiz” diye aktardı.

Editör: TE Bilisim