Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, "Avrupa Süper Ligi" projesini desteklemediklerini açıkladı.

Avrupa Adalet Divanı, UEFA ve FIFA'nın 2021 yılında Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasını engelleyerek rekabet yasasına aykırı davrandığına karar verdi. Bu kararın ardından birçok kulüp Avrupa Süper Ligi’ne katılmayacağını açıkladı.

FENERBAHÇE: AYRILIKÇI TURNUVAYA KARŞIYIZ

Fenerbahçe de bu organizasyonu destekleyemeyen takımlardan biri oldu. Sarı-lacivertli ekipten yapılan açıklama şu şekilde:

"Kulüp olarak 'Avrupa Spor Modeli'nin temelini oluşturan değerleri korumak için UEFA ve FIFA ile uzun süredir devam eden ortaklığımızı ve işbirliğimizi desteklemeye devam edeceğimizi herkesin bilmesini isteriz. Ayrıca, Avrupa Kulüpler Birliği'nin UEFA Kulüp Müsabakaları aracılığıyla dünyanın dört bir yanından milyonlarca taraftara heyecan ve sevinç getirme konusunda UEFA ile birlikte üstlendiği role olan güçlü bağlılığımızı yinelemek istiyoruz. Fenerbahçe SK, ulusal liglere, tüm paydaşlar için eşit rekabet hakkına ve en önemlisi futbolu herkes için bu kadar güzel kılan kültürel mirasa karşı büyük bir tehdit olan her türlü ayrılıkçı turnuvadan yana değildir."

BEŞİKTAŞ: FEDERASYONLAR DIŞINDA DÜZENLENEN MÜSABAKALARI REDDEDİYORUZ

TFF’nin canlı yayınlayacağı 19 maç belli oldu! İşte canlı yayınlanacak maçlar TFF’nin canlı yayınlayacağı 19 maç belli oldu! İşte canlı yayınlanacak maçlar

Beşiktaş'tan yapılan açıklamada ise "Beşiktaş JK, Avrupa Adalet Divanı'nın C-333/21 Avrupa Süper Ligi davasıyla ilgili olarak bugün verdiği kararı not etmektedir. Avrupa spor modelini açıkça destekliyor ve federasyonlar ve ligler tarafından düzenlenen müsabakalar dışındaki müsabakaları reddediyoruz" denildi.

Beşiktaş'ın UEFA aracılığı ile diğer kulüplerle işbirliğine bağlılığını sürdüreceği belirtilen açıklamada, "Yerel müsabakalar, futbol piramidi boyunca yerel topluluklara ve dayanışmaya yaptıkları paha biçilmez katkılarla taraftarların futbol tutkusunun merkezinde yer almaktadır. UEFA müsabakalarına katılmaya ve Avrupa futbolunun sürekli gelişimi için UEFA ve Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) aracılığıyla diğer kulüplerle olumlu işbirliğine olan bağlılığımızı sürdürüyoruz" ifadelerine yer verildi.

GALATASARAY: SÖZDE SÜPER LİG PROJESİ

Galatasaray'dan yapılan açıklamada proje eleştirildi, UEFA ve FIFA ile güçlü ortaklık vurgusu yapıldı:

"Galatasaray SK olarak, Avrupa futbolunun gelecekteki refahının ancak kulüplerin UEFA ve FIFA ile güçlü bir ortaklık ve işbirliği içinde Avrupa Kulüpler Birliği aracılığıyla birlikte çalışmasıyla güvence altına alınabileceği yönündeki görüşümüzü yineliyoruz. Avrupa Adalet Divanı'nın Avrupa Süper Ligi davasıyla ilgili olarak bugün verdiği ve sözde Süper Lig projesini hiçbir şekilde desteklemeyen karar ışığında odak noktamız bu olacaktır. Galatasaray SK, Avrupa Kulüpler Birliği çerçevesinde önemli bir rol üstlenmektedir ve bir kulüp olarak, Avrupa futbolunu tanımlayan değerleri korumak için diğer Avrupalı kulüplerimizle birlikte ECA aracılığıyla çalışmaya tamamen kararlıyız."

TRABZONSPOR: FUTBOLUN REFAHI UEFA VE FIFA İLE GÜÇLÜ ORTAKLIĞA BAĞLI

Trabzonspor da "Trabzonspor AŞ, Avrupa futbolunun gelecekteki refahının ancak kulüplerin ECA aracılığı ile UEFA ve FIFA ile güçlü bir ortaklık ve iş birliği içerisinde çalışarak güvence altına alınabileceği yönündeki tutumunu devam ettirmektedir. Bu, hiçbir şekilde sözde Süper Lig projesini desteklemeyen ESL davasındaki ECJ kararının ışığında odaklanmamızı yönlendirecek" açıklamasını paylaştı.

Kaynak: DUVAR