İstanbul'da Saat 12.49'da merkez üssü Silivri olan 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İstanbul dahil birçok ilde hissedilen deprem büyük bir paniğe neden olurken vatandaşlar evlerinden ve iş yerlerinden dışarı çıktı. Deprem sonrası AFAD, İstanbul’da yaşayanlara kritik uyarılarda bulundu.

İLK SARSINTI 3.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE

Marmara Denizi Silivri açıklarında saat 12.13'te 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD Deprem Dairesi'nin verilerine göre depremin derinliği 6.99 kilometre olarak kaydedildi.

İKİNCİ DEPREM FENA SALLADI

Bu depremin ardından Marmara Denizi Silivri açıklarında saat 12.59'da 6.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Depremin derinliği 6.92 kilometre olarak ölçüldü.

PKK’nın kendini feshetmesi sonrası DEM Parti’den açıklama! PKK’nın kendini feshetmesi sonrası DEM Parti’den açıklama!

ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

İstanbul'da Saat 12.49'da merkez üssü Silivri olan 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Marmara Bölgesi'nin tamamında hissedilirken artçı depremler devam ediyor. Depremler İstanbul'un tüm ilçeleri ve çevre illerden de hissedildi. Sarsıntıyı hissedip panik yaşayan İstanbulular sokaklara döküldü.

AFAD'DAN "HASARLI BİNALARA GİRMEYİN" UYARISI

Büyük korkuya neden olan deprem sonrası bir açıklama yapan AFAD, "Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin. Riskli binaların çevresinde bulunmayın. Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapın. Resmi birimlerin uyarılarını takip edin" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ