ŞEHRİVAN ÖZEL: Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme şiarıyla çıktığı yoldaki en önemli aşamalardan birisi olan Cumhurbaşkanlığı seçimi tamamladık. Ülkemiz adına tarihi virajlardan biri olan bu seçimlerde Sayın Cumhurbaşkanımız önemli bir zafer daha kazanarak ülkemizin 13. Cumhurbaşkanı seçildi, mecliste ise Cumhur İttifakı olarak çoğunluğu alan taraf olduk. Ülkemiz adına yeni kazanımların önünü açacak bir seçimin geride bırakılması, aynı zamanda huzurun ve güvenliğin bozulmadığı bir ortamda tamamlanması kadar bizleri mutlu etmiştir.

Bu seçimle birlikte Sayın Cumhurbaşkanımız bir kez daha milletin desteğini almış, milletin adamı olduğunu göstermiştir. Öte yandan partimiz, ittifakta yer alan partilerimiz ile birlikte önümüzdeki yasama döneminde de bu ülkenin ve halkımızın hizmetinde çalışmak üzere halktan tam destek almıştır. Bu süreçte bizler de Van Milletvekili adayı olarak Van halkına bir dönem daha hizmet etmek için var gücümüzle çalıştık. 28. dönemde tekrar Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri ve kıymetli hemşerilerimizin talebi doğrultusunda yeniden aday gösterildim ancak bütün gayretlerimize rağmen muvaffak olmadık. Şahsım seçilmese de Van’dan iki partili arkadaşımızı millete hizmet yolunda meclise gönderdik.

Şahsım ile ilgili sürece gelecek olursak, şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki tüm hayatım boyunca Van’ı dünyanın en güzel şehirlerinden biri yapmayı, Van’a hizmet etmeyi, Van’a hak ettiği yatırımları kazandırmayı hayal ettim. Bu amaçta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile 2018 yılında Milletvekili aday oldum ve Van halkımızın teveccühü ve destekleri ile milletvekili seçildim. Geçen zaman içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında Van’ı temsil etmenin, Van’a hizmet etmenin bir gururunu ve mutluluğunu yaşadım.

Öğretmene yumruk attı, gözaltına alındı! Öğretmene yumruk attı, gözaltına alındı!

Milletvekilliğim ve Van’ı temsil ettiğim süre zarfınca Van halkına verdiğim hiç biz sözü unutmadım ve hepsini tek tek yerine getirmeye gayret ettim. Sürekli olarak Ankara’da kalmayı tercih etmek yerine ağırlıklı olarak Van’da kalmaya çalıştım. Söz verdiğim gibi ailemi ve evimi Ankara’ya taşımadım. Haftanın 3 günü TBMM Genel Kurulu’nda, üyesi olduğum komisyonlarda ve AK Parti Genel Merkezi’mizde çalışmalarımı gerçekleştirdim. Van ile ilgili konuların bizzat takipçisi oldum. Kalan 4 gün de hep Van’da oldum. Van’ımızı ilçe ilçe köy köy gezdim. Hemşerilerimle bir araya geldim. Ve bu 5 yıllık zaman dilimi içinde sadece benim değil tüm Van’ın hayali olan çok önemli yatırımları ve Van için hayati öneme sahip olan kurumları Van’a kazandırmaya gayret ettim.

Vekilliğimiz döneminde Van’da yatırım, istihdam ve üretim seferberliği başlattık. Van ve Erciş Organize Sanayi Bölgeleri’nin yanı sıra Jeotermal Sera Organize Sanayi Bölgesi ve Tarıma Dayalı İhtisas (BESİ) Organize Sanayi Bölgelerini Van’a kazandırdık. Van artık bir tekstil kenti. Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrikalar üretime başladı. İlçelerimizde açtığımız tekstil ve ayakkabı fabrikalarının sayısı da her geçen gün artıyor.  Sağlıktan eğitime, ulaşımdan turizme, tarımdan alt yapıya kadar çok önemli yatırımları hizmete açtık. Üreticilerimizin yanında olduk. Van’ın tarımsal üretim değerini 7 milyar lira seviyesini çıkardık. 2002 yılında 39,52 milyon TL olan destek veriliyordu biz 2022 yılında yüzde 672 artışla 308 milyon TL destek verdik. Çiftçilerimizin hayvan üreticilerimizin sorunlarını çözdük. Bunun gibi sayısız hizmete imza atıp halkımıza hizmet etmek için çalışmalar yaptık.

Yeni dönemde bu hizmetlerin daha da ötesinde çalışmalar yapma neticesine erişemesek de partimiz yoluna devam edecek ve inanıyorum ki Van önemli hizmetlerle buluşmaya devam edecek. Demokrasilerde seçilmekte seçilememekte olduğu gerçeğine saygı duyuyorum. Bu yüzden hem verilen çabalar hem de verilen emekler kıymetlidir. Biz bazıları gibi seçilemeyince halka hakaret eden, seçmeni küçük görenlerden hiçbir zaman olmadık. Benim memleket sevdam bir tutkudur. Bu nedenle bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da şehrim ve hemşerilerim için hizmet etmeye devam edeceğim. Bana, Van’a hizmet etme hayalimi gerçekleştirme imkanını veren tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da Van’a hizmet etmeye devam edeceğim. Bu vesileyle bir kez daha hem 14 Mayıs hem 28 Mayıs’taki 2. Tur seçimlerinin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Ülkemize çağ atlatan, Türkiye yüzyılını başlatan, hayatımızın her alanında çok değerli değişimlere ve dönüşümlere imza atan Sayın Cumhurbaşkanımız kazandırdığımız yatırımlarda en büyük destekçimiz olmuştur. 28 Mayıs tarihinde bir kez daha muzaffer olarak hizmet ve eser siyasetine devam etme yetkisi alan Cumhurbaşkanımıza rabbimden kendisine uzun ömür ihsan etmesini diliyorum. Bu vesileyle bir kez daha seçim sürecinde şahsıma ve Partimize oy veren, hayır ve dualarıyla destek olan tüm aziz hemşerilerime en içten şükranlarımı sunuyorum. Seçim sonuçlarının şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Editör: Necmettin Dursun