Ünlü iş adamı Acun Ilıcalı, Beyaz TV'de katıldığı programda samimi açıklamalarda bulundu.

Ilıcalı, futbolla da yakından ilgilendiği için spora dair açıklamalar yaptı.

Hull City'nin galibiyetini değerlendiren Ilıcalı,

"Kazandık, çok önemli bir maçtı bizim için. Play-off'a tutunduk. Galip geldik, çok mutluyuz. Bütün maçı domine ettik, 4-5 pozisyon kaçırdık. Gol son dakikalarda geldi. Büyük bir sevinç oldu bizim için. Önemli bir maçtı. Play-off'u istiyoruz, takım haftalardır iyi oynuyor. Arada kaybettiğimiz oluyor ama önünde olduğumuz takımlara bakınca, Norwich, Middlesbrough gibi takımların önlerindeyiz. O açıdan mutluyuz ama hala yolumuz var."dedi.

"Türk futbolu batıyor"

Kaçak yayın sorununa değinen Ilıcalı,

"Türkiye'de naklen yayın konusunun çözülmesi gerekiyor. Kaçak yayın olduğu sürece, Anadolu takımlarının ne kadar zorluk yaşayacaklarını. Hep söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim. Benimle ilgili bir konu değil. İnsanlar benimle ilgili sanıyorlar. Benim dünyamı etkileyen bir şey değil. Türk futbolu zarar görüyor, Türk futbolu batıyor. Takım tutuyorsunuz, kaçak seyrediyorsunuz. Milyonlar kaçak seyrederse, o takım nasıl para kazanacak. Anadolu takımları için durum facia zaten. Nasıl götürüyorlar hayret ediyorum. Başkanlarla konuşuyorum hepsi şoktalar. Paranın nereden nereye geldiğini şöyle anlatayım, 10'ken 1 oldu. Anadolu takımlarının büyük takımları yakalama şansı kalmayacak. Yarın öbür gün batmaya başlayacaklar. Tamam yani oradan bana sataşmasına kimsenin gerek yok. Ne yapalım, yalan mı söyleyelim? Oradan başka bir sonuç çıkıyor mu? Türk futbolu için söylüyorum. Benim futboldan kazanacağım bir paraya gerek yok. Benim öyle bir konsatrasyonum yok, parayla işim de yok. Buradaki konu, kaçak yayın yüzünden Türk futbolu batıyor. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş 10'ar milyon, 20'şer milyon euro kaybediyor. Öyle düşünün. Ama kendileri bilirler, bir şey diyemem."

ifadelerini kullandı.

Üzülüyorum ülkemize

Konuyla ilgili Acun Ilıcalı,

Amedspor tarihinde bir ilki yaşadı! Amedspor tarihinde bir ilki yaşadı!

"Üzülüyorum. Ülkemizin bunu yaşamaması lazım. İnşallah bir çözüm olur. Büyük takımlarımızın bugün borçlana borçlana transfer yapıyorlar. Şöyle anlatayım; İngiltere futbolu dünyadan ayrıldı gitti. Bütün dünyanın önüne geçti. İspanya ve İtalya kalmadı. Neden kalmadı? Çünkü adamların canlı yayın gelirleri, 4 milyar euro'dan sattılar. Bizim 80. beIN Sports da haklı kendi açısından. Kaçak yayın var diyor, millet kaçak izliyor diyor. 80'e düştü. İngiltere Championship'te takımım var, gelecek sene yayın için 18 milyon pound alacağım. Türkiye'de alınan para tahmin ediyorum Anadolu takımı 4-5, ben 18 alıyorum İngiltere Championship'teyim. Ben ne diyeyim? Daha da düşecek. 4.5 2'ye, 2 1'e düşecek. Ne olacak sonra?"

ifadelerini de kullandı.

Kaynak: ENSONHABER