31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere kısa bir süre kalırken siyasi partiler aday belirleme çalışmalarına hız verdi. Büyükşehir adaylılarını açıklayan AK Parti ilçe adaylarını da tek tek açıklıyor. AK Parti, geçtiğimiz günlerde yerel seçimlerde yarışacak Van Büyükşehir belediye başkan aylarını açıklamasının ardından ilçe belediye başkan adaylarını da açıkladı. AK Parti Van Büyükşehir adayı olarak Abdulahat Arvas olarak açıklayan AK Parti Erciş’te Gümrük ve Ticaret eski bakan yardımcısıbelediye başkan adayı olarak açıkladı.

AK Parti Erciş İlçe Başkan adayı Fatih Çiftci oldu. 2016’da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevini yapan Fatih Çiftci, 24. Dönem Van Milletvekilliği de yaptı. AK Parti’nin farklı görevlerinde yer alan Fatih Çiftci’nin adaylığı bazı kesimler için heyecan yarattı.

AK Parti Erciş’te Fatihiyle dev final yaptı! AK Parti Erciş’te Fatihiyle dev final yaptı!

Gumruk Ve Ticaret Bakan Yardimcisi Fatih Ciftci Nisanda Yapilmasi

FATİH ÇİFTCİ KİMDİR?

Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri olan Fatih Çiftci, 6 Temmuz 1971 tarihinde Erciş'te doğmuştur. Hayatı boyunca eğitim ve siyaset alanında önemli görevler üstlenmiş olan Çiftci, hem akademik başarılarıyla hem de kamu hizmetine olan katkılarıyla tanınmaktadır.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden ön lisans derecesi alan Fatih Çiftçi, daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Hukuk eğitimini tamamladıktan sonra 1997-2004 yılları arasında Cumhuriyet Savcılığı görevinde bulunmuştur.

Siyasi kariyerine 2004 yılında adım atan Çiftci, Erciş Belediye Başkanlığı görevini üstlenmiş ve 2004-2011 yılları arasında 2 dönem boyunca ilçenin yönetiminde bulunmuştur. Bu dönemde ilçenin gelişimine önemli katkılar sağlamış ve halkın beklentilerini karşılamak adına çeşitli projeler hayata geçirmiştir. Fatih Çiftci, siyasi kariyerindeki başarısını daha da ileri taşıyarak TBMM XXIV. Dönem Van milletvekili olarak görev yapmıştır. Milletvekilliği döneminde ülkenin genel sorunlarına çözüm bulma amacıyla çalışmış ve halkın taleplerini meclis çatısı altında dile getirmiştir. 4 Ocak 2016 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanmasıyla birlikte, Çiftci, kamu yönetimi alanındaki deneyimini daha geniş kitlelere ulaştırma fırsatı bulmuştur. Bakan Yardımcısı olarak görev yaptığı süre boyunca da ülke ekonomisinin ve ticaretinin gelişimine katkı sağlamıştır. Fatih Çiftci, evli ve iki çocuk babasıdır. Özel yaşamında da ailesine vakit ayırmakta ve sosyal sorumluluk projelerine destek vermektedir.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER