ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ

Türkiye genelinde olduğu gibi Van’da da 2023-2024 eğitim-öğretim yılı bugün başladı. AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray da yapılan eğitim yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Eğitim yatırımlarında Van’a ayrı bir parantez açan Güray, eğitim ile ilgili çalışmaların Van ve ülke açısından en önemli işlerin başında geldiğini söyledi. 

 
GÜRAY: EĞİTİM ÖNEMLİ İŞLERİN BAŞINDA GELİYOR 

Eğitim yatırımlarıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, “Değerli öğretmenlerimiz, kıymetli velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz, uzun bir tatil döneminin sonuna geldik ve 2023-2024 eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Geçtiğimiz yılın yorgunluğunu atmanın ve yeni bir eğitim-öğretim dönemine başlıyor olmanın mutluluğu ile birlikte Van’ımızın öğretmen ve öğrencileri ile bu mutluluğu paylaşmak istiyorum. Şüphesiz ki eğitime yapılan yatırımlar, eğitim ile ilgili çalışmalar gerek Van’ımız gerekse ülkemiz açısından en önemli işlerin başında geliyor.” Dedi. 

Öğretmenlere kötü haber! Öğretmenlere kötü haber!

“BU ALANDAKİ ÇABALAR DA ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR”

Güray, “Hükümetimiz dünya ile rekabet edecek önemli alanlarda yatırımlar yaparken eğitimi tartışmasız olarak en üst sırada tutmaya devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanında eğitim seferberliği sürerken Van da bu yatırımlardan önemli bir pay alıyor. Son 20 yılda eğitim yatırımlarındaki artış kentteki derslik sayısından öğrenci başına düşen öğretmene kadar birçok alana yansırken bu alandaki çabalar da aralıksız devam ediyor. Türkiye'nin eğitim alanındaki başarısı dünya genelinde kabul gören OECD raporlamaları ile başarısını tescillemeye devam ederken, çocuklarımız, gençlerimiz bizleri gururlandıran başarılara imza atıyor” ifadelerini kullandı.  

“TÜRKİYE’NİN TEMELLERİNİ OLUŞTURMA KONUSUNDA AZİM VE GAYRET BEKLİYORUZ”

Güray, son olarak cümlelerini şöyle tamamladı: “Böylesi umut veren bir süreç devam ederken, bizler bu ülkenin eğitimini güçlendirerek gelişmişlikte üst sıralara çıkması için çaba sarf ederken kıymetli öğretmenlerimizin ve sevgili öğrencilerimizin de çabasının bu süreçteki en önemli güç olduğunu görüyoruz. Van ilinde görev yapan birbirinden kıymetli idareciler ve öğretmenlerin elinde yetişen çocuklarımız biliyoruz ki bu ülkenin geleceğinin temel taşları olacaktır. Hem zorlu bir yol hem de kıymetli bir serüven olan eğitim süreci devam ederken yeni eğitim öğretim döneminde, öğretmenlerimizin, öğrencilerimize ve çocuklarımızın yetişmesinde yine büyük rol sahibi olan değerli anne ve babaların da hayırlı bir süreç olmasını diliyorum. Bizler eğitime yatırım yapmaya ve eğitim alt yapısını güçlendirmeye devam ederken öğretmen ve öğrencilerimizden de güçlü bir Türkiye’nin temellerini oluşturma konusunda azim ve gayret bekliyoruz. Aydınlık ve güçlü yarınlar için 2023-2024 eğitim-öğretim yılı hayırlı-uğurlu olsun.”

Editör: Ömer Aykaç