AK Parti İlçe Başkanı seçim tartışmasında vuruldu! 1 gözaltı AK Parti İlçe Başkanı seçim tartışmasında vuruldu! 1 gözaltı

ŞEHRİVAN HABER: YUNUS YILMAZ/ORHAN SAĞLAM

14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçimlerin ilk adımı olan adayların belirlenme süreci tamamlandı. Partiler adaylarını açıkladıktan sonra Ankara’da düzenlenen toplantılar sonrası kentlerde çalışmaların startı verilmeye başlandı. Yeşil Sol Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden sonra son olarak AK Parti sahaya inerken dün düzenlenen toplantı ile Ak Parti Van adayları tanıtıldı. Tanıtım toplantısında konuşan adaylar kentle ilgili iddialı söylemlerle çalışmaların startını verdi. AK Parti il teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıda milletvekili adayları ile birlikte teşkilat mensupları, belediye başkanları yer aldı. Adayların tamamının konuşmalar yapıp seçim startını vermesinin ardından Ak Parti’nin ilk seçim bürosunun da açılışı ortak bir katılım ile gerçekleşmiş oldu.

AK PARTİ VAN MİLLETVEKİLLERİ TANITIM PROGRAMI GERÇEKLEŞTİ

Türkiye, 14 Mayıs’ta seçime gitmeye hazırlanırken, seçime girecek partilerin de geçtiğimiz günlerde milletvekili adayları belli oldu. Ülke genelinde olduğu gibi Van’da da aday tanıtma programları sürüyor. Birçok parti gibi AK Parti’nin de Edremit Uygulama Otelinde düzenlenen bir toplantı da milletvekili adayları tanıtıldı. Büyük bir coşkuyla karşılanan adaylar sırayla kürsüde kendilerini tanıtarak, önemli değerlendirmelerde bulundular. Daha sonra Cumhuriyet Caddesi’nde seçim ofisi açılışına katılan AK Parti Teşkilatı, açılışın ardından birlik beraberlik mesajı verdi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN DAVASINA OLAN İNANÇLARI BENİ GURURLANDIRIYOR”

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray,  “Birbirinden kıymetli adaylarımızla tanıtım programında bir araya geldik. Çok farklı bir seçim süreci içerisindeyiz. AK Parti teşkilatları dünyanın en büyük sivil toplum örgütüdür. Bizim en büyük değerlerimiz halkımız ve teşkilatlarımızdır. Burada hiçbir menfaat beklemeksizin Cumhurbaşkanımızın davasına olan inançları beni gururlandırıyor. Öte yandan 82 aday adayımız başvuruda bulunmuştu. Genel merkezin takdiriyle bir birinden kıymetli 8 adayımızla bismillah diyerek başlıyoruz. 14 Mayıs seçim günü teşkilatın yapması gereken ne varsa onu yapmaya hazırız ve elimizden geldiğince de çalışacağız. Cumhurbaşkanımızın ve adaylarımızın arkasındayız.” Dedi.

 

KAYATÜRK: BAŞIMIZ DİK, ALNIMIZ AÇIK

5 yıllık uzun bir aradan sonra tekrar Van’da olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden AK Parti Van Milletvekili Adayı Burhan Kayatürk, “Bizim için dava arkadaşlığından daha önemli bir şey yok. Van’da güzel şeyler görüyoruz ve gün geçtikçe burada daha da güçleneceğiz. Biz yürüdüğümüzde halk ardımızdan yürüyecek. Biz bu memlekete sevdalıyız ve daha önceki arkadaşlarımız gibi biz de hep hizmet etmeye çalışacağız. Başımız dik, alnımız açık. Kuçaklaşa kucaklaşa büyümeye devam edeceğiz. Sokaklar bizimle tıklım tıklım olacak ve Van’ın hak ettiği hizmetleri Allah’ın izniyle yerine getireceğiz. Van halkı çevre yolunu ve stadyumu konuşuyor ve biz bunların ötesine giderek, Van hava alanının yerinin değişmesi lazım, Van’a ikinci bir üniversite lazım diyoruz. Van çok önemli bir yerde. Biz çok büyük bir liderin yanında siyaset yapıyoruz ve bu projeleri de yapacağımıza canı gönülden inanırız. Biz bunu Van depreminde gördük ve Van’ı baştan inşa ettiğine şahit olduk.”

RKMENOĞLU: 57 İSLAM ÜLKESİNİN GÖZÜ KULAĞI BU SEÇİMDE

AK Parti Van Milletvekili Adayı Kayhan Türkmenoğlu, “AK teşkilatlarında tecrübe kazandık. Böyle bir sevdanın teşkilatlarında bulunmak ise apayrı bir gururdur. Sadece ülkemiz değil 57 İslam ülkesinin gözü kulağı bu seçimde. Yarınımızın istikbalini küçük meselelere perde etmeyelim. Makam ve mevki gelir geçer ama hizmet kalıcıdır. Bu programla seçim startını veriyoruz. Van birçok açıyı yaşamış bir şehir. Bir daha eski günler yaşamayacak ve yaşatmayacağı. Biz halkımız ve teşkilatlarımızla 14 Mayıs’ta tarih yazacağız.” Şeklinde konuştu.

ARVAS: BİZ HİZMET ADAMIYIZ

 Ülkenin zorlu süreçlerden geçtiğini belirten AK Parti Van Milletvekili Adayı Abdullahat Arvas, “Ülkemiz büyük bir pandemi atlattı. Daha sonra birçok felaketten sonra deprem yaşadık. Ülke dışında Van’da da ciddi sorun ve felaketlerle karşılaştık. Geçtiğimiz dönem 3 vekil olarak mecliste Van’ın yararına olan her konuyla ilgilendik. Yaptıklarımızı halkımızla da paylaştık. Alnımız açık bir şekilde meydanlarda geziyoruz. Bu dönem ise partimiz yüzde 80 milletvekili değişikliğine gitti. 82 kardeşimizde adaylık başvurusu yaptı ve davaya hizmet etmek istediler. Seçilen oldu ve seçilmeyen oldu ama davamızdan hiçbir zaman vazgeçmedik. Bana görev verilmeseydi de ben yine bu dava için çalışırdım. Biz memleket adamıyız ve Cumhurbaşkanımızın arkasındayız. 14 Mayıs’ta yine kazanacağız ve yine hizmetlerimizi sürdüreceğiz.” Diye ekledi.

KARTAL: VAN’IN TEK PARTİSİ AK PARTİ’DİR

AK Parti Van Milletvekili Adayı Azad Kartal, “Kıymetli arkadaşlar, cumhurbaşkanımızın takdirleriyle Van milletvekili adayı gösterilmemiz doğrultusunda 8 adayımız ve tüm teşkilat mensuplarımıza 14 Mayıs’a kadar gece gündüz demeden çalışarak inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızı ve partimizi en güzel şekilde zaferlere ulaştıracağız. Çünkü biliyoruz ki bizlerin tek lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Van’ın tek partisi AK Parti’dir. Rabbim bizleri bu kutlu yolda memleketimize faydalı olmayı nasip eylesin. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

BİÇEK: BİR KADIN DEĞİŞİRSE BİR AİLE DEĞİŞİR

Seçim için durmak yok diyen AK Parti Van Milletvekili Adayı Selma Biçek, “Çıktığımız bu kutlu yolda Türkiye Yüzyılı vizyonuna ulaşılabilmesi ancak güçlü bir aile yapısıyla mümkündür. Sosyal adaletten sağlığa, eğitimden çalışma hayatına aile yapısın sıcaklığı şefkati yüzyılın temeli olacaktır. Bu nedenle milletimizin temel değerlerinin taşıyıcısı olan ailede merkezi öneme sahip kadınlarımızı hayattaki bütün alanlarda fırsat ve imkanlardan eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak bizim temel ilkemizdir. Çünkü bir kadın değişirse bir aile değişir. Bir aile değişirse toplum değişir. Bu anlayışla Türkiye yüzyılı için doğru adımlarla durmak yok, oturmak yok ve güçlü adımlarla ileriye doğru ilerlemek istiyoruz”

ÇALAĞAN: SEÇİMDE ZAFER ŞARKILARIYLA ÇIKACAĞIZ  

AK Parti Van Milletvekili Adayı Muhammed Çalağan, “Bildiğiniz üzere 11 Nisan itibariyle seçim beyannamesi ve aday tanıtım toplantımız ile yola çıkmış bulunuyoruz. Belirtmek isterim ki milletimizle varacağımız hedef bellidir, hedefe ulaştıracak lider de bellidir. Artık çok daha yakından hissettiğimiz ve partimizin 21 yılık söylemi olan hedef 2023 dediğimiz Türkiye yüzyılına girmiş bulunmaktayız. 14 Mayıs gecesinde yine bu alanda Allah’ın izniyle zafer şarkılarımızı dinlerken elhamdülillah demeyi Rabbim cümlemize nasip eylesin. Bu seçimde il ve ilçe teşkilatlarımız her zamankinden daha güçlü, her zamankinden daha emin, daha inançlı ve daha umutlu bir şekilde biz vekil adaylarıyla sahaya inerek AK Parti siyasetin Van’ın her ilçesinde, her mahallesinde, her sokağında nasıl yapıldığını bir Van’a Allah’ın izniyle güçlü bir şekilde hissettirecektir.” Şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZİ BU HEDEFLERE ULAŞTIRACAK KADROLAR BİZLER OLACAĞIZ”

Ankara’dan sizlere Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim diyen AK Parti Van Milletvekili Adayı Ömer Faruk Karakurt, şunları söyledi: “Ben burada milletvekili aday listemizin en genci olarak Cumhurbaşkanımızın Türkiye’de gençlere ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi olarak huzurlarınızda bulunuyorum. Değerli genç kardeşlerimizle birlikte 2023 hedeflerinden, 2053 ve 2071 vizyonuna doğru ülkemizin süratle ilerlediği bu günlerde Cumhurbaşkanımızın bizlere vermiş olduğu teveccühü, bizlere vermiş olduğu desteği boşa çıkarmayarak Allah’ın izniyle ülkemizi bu hedeflere ulaştıracak kadrolar bizler olacağız”

ORHAN: HAK EDİLECEK HER ŞEY SİZLERİNDİR

AK Parti Van Milletvekili Adayı Muhammed Affan Orhan da şunları kaydetti:  ‘’Bizler sizlerin içinden çıkan bu memleketin evlatlarıyız. Başka partiler gibi dışarıdan gelen hiç kimsenin tanımadığı ve hiçbir zaman da tanımayacağı insanlar değiliz. Biz her koşulda, her şartta birlikteyiz ve bu memleketin evlatlarıyız. Öncelikle teşkilatımızın kıymetli üyeleri, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, uzak yollardan, ilçelerden buralara kadar gelip saatlerce bekleyen, ramazan gününde bu zahmeti çeken görevli arkadaşlarımız, kıymetli gençlerimiz. Hak edilecek her şey sizlerindir, sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.’’

Editör: Necmettin Dursun