Sıhke Caddesi'nde bir araya gelen AK Partililer, "Soykırımı durdurun", "Yaşasın Filistin" pankartları taşıyarak Beşyol Meydanı'na kadar yürüdü.  Düzenlenen yürüyüş programına AK Parti Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ve Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman da katıldı.

KAYATÜRK: İSRAİL YENİLENECEKTİR

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, “Bugün Filistin’de çok net bir şekilde katliam meydana getiriliyor. Çocuklar, bebekler, kadınlar paramparça ediliyor. Avrupa Birliği‘nin ABD’nin ve diğer birçok ülkenin tavrı utanç vericidir. Batı’daki ülke liderleri İsrail’in yanında olduklarını söyleyerek bu katliamın devam etmesini mi istiyor? Filistinliler, kendi topraklı için ölmeye razıdırlar. Toprakları için şehit olmaya giden bir halk var. Bu nedenle bütün batı ülkeleri İsrail’in yanına gelse de eninde sonunda Filistin’in haklı davasında İsrail yenilenecektir.” Dedi.  

ÇALAĞAN: İSRAİL TARİHE BİR KEZ DAHA ADINI KARA LEKE İLE YAZDIRMIŞTIR

AK Parti Van Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Çalağan ise şunları söyledi: “1948 Yılından bu yana devam eden çatışmaların kronikleşmiş bir hal aldığı Filistin’de; katil İsrail 7 Ekimden bugüne küresel vicdanı derinden yaralayan, çok sayıda sivil can kaybının yaşandığı yeni bir çatışma ortamı oluşturmuştur. Her karış toprağının yoğun bombardımana tabi tutulduğu, orantısız gücün, savaşlarda dahi kullanımı yasak olan fosfor bombalarının kullanıldığı, en temel insan haklarının dahi hiçe sayıldığı, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı Filistin’de, İsrail tarihe bir kez daha adını kara leke ile yazdırmıştır.” 

“KİMİLERİ İSRAİL’E DESTEK İÇİN SIRAYA GELMİŞTİR”

Uçak bileti tavan ücretine büyük zam yapıldı! İşte yeni rakam Uçak bileti tavan ücretine büyük zam yapıldı! İşte yeni rakam

Gazze’deki yaşlı, çocuk, kadın her bir sivilin su ve gıda dahil temel ihtiyaçları edinmelerini bile engelleyen zalim İsrail’in bu gaddarlıkları karşısında ne yazık ki sözde insan hakları savunucuları sus pus olmuş hatta kimileri İsrail’e destek için sıraya gelmiştir.  Saldırılarının ilk anından itibaren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendilerine itidal çağrısında bulunulan, sükûnete ve bu zalimliği sona erdirmeye çağrılan; bunun dışında aranan her yolun ve hevesin peşinde koşulmasının sadece daha fazla yıkıma, daha fazla gözyaşına ve daha fazla can kaybına sebep olacağı kendisine hatırlatılan İsrail, ne yazık ki tüm bu çağrılara daha fazla masum kanı dökerek yanıt vermiştir”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ORHAN SAĞLAM-ZENÜN YEŞİL