ŞEHRİVAN HABER - Geçtiğimiz haftalarda Türkiye genelinde aday adaylığı başvurusu alan ve 22 Kasım tarihi itibariyle başvuru sürecini tamamlayan Ak Parti'de aday adaylığının yol haritası da şekillendi.

26 Kasım itibariyle aday adaylarının teşkilatlar ve delegelerce oylandığı temayül yoklamalarını tamamlayan teşkilatların bu seçiminden sonra izlenecek yol haritası da belli oldu. 

SÜREÇ 5 KRİTERE GÖRE İLERLEYECEK

Ak Parti tarafından paylaşılan bilgilere göre aday adayları farklı aşamalardan geçecek. Bu süreç 'anket, temayül, mülakat, alt-üst kurul, Cumhurbaşkanı onayı'  şeklinde ilerleyecek. Anket sonuçlarılarının doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağı ve aday belirleme sürecinin de bu şekilde noktalanacağı öğrenildi.

Süreç ise şöyle işleyecek...

Parti içinde bu hafta belirlenen isimler üzerinden anket çalışmaları yapılacak. Elde edilen sonuçlar ise yerel yönetimler başkanlığınca ‘etnografik’ ekibin verileriyle karşılaştırılacak. Öne çıkan isimler ise bölge teşkilatlarınca temayüle tabi tutulacak. Böylelikle anket ve temayülden elde edilen sonuçlar büyük önem arz edecek. Ardından genel merkezde oluşturulan alt ve üst kurul tarafından incelenecek olan isimler, onay almaları durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 81 ildeki eski yol arkadaşlarının da fikirleri alınacak.

Bu sürece parti teşkilatları da vatandaşları arayarak, “Belediye başkanı adayı olarak kimin tercih edilmesini istersiniz?” sorusunu yönelterek çalışmalara destek verecek.

Konuşulan isimler mercek altına alındı

Gürpınar Belediyesi eski Başkanı Hayrullah Tanış’tan seçim sonrası ilk açıklama! Gürpınar Belediyesi eski Başkanı Hayrullah Tanış’tan seçim sonrası ilk açıklama!

Yerel yönetimler başkanlığı geçtiğimiz aylarda, oluşturduğu etnografik ekip ile birlikte sokaklarda dalga araştırması yaptı ve böylece vatandaşların nabzını tuttu.

AK Parti AR-Ge Başkanlığı, sosyal medya ve yerel medyada, belediye başkan adaylığı için adı geçen isimleri de mercek altına aldı.

Editör: Garipzade Öztürk