Türkiye’de seçmenler 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçim ile belediye başkan adaylarını ve muhtarlarını seçecek. Seçim çalışmalarına hız veren AK Parti'de il ve ilçelerin belediye başkan adayları için istişareler sürüyor. Seçmenleri merakla beklediği İstanbul adayı ve 27 il yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

AK PARTİ'NİN 28 İLDEKİ ADAYLARI BELLİ OLACAK

AK Parti tarafından aday gösterilecek isimlerin dün itibariyle aranarak adaylıklarının tebliğ edildiği belirtildi. 28 ilde temayül ve anket çalışmaları tamamlandı. Yapılan çalışmalar sunucunda genel merkezde karar kılınan isimler yarın kamuoyu ile duyurulacak. AK Parti'nin belediye başkan adaylarını tanıtma etkinliği, yarın İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

DİĞER İLLER ANKARA'DA AÇIKLANACAK?

AK Parti’de yarın 12'si büyükşehir olmak üzere toplamda 28 belediye başkan adayının duyurulması beklenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van 46 belediye başkan adaylarını ise 15 Ocak’taki programda duyuracak. Ayrıca, ilçe belediye başkan adayları ise 15 Ocak’tan sonra belli olacak.

Pazar günü toplantıya AK Parti Genel Merkezi tarafından çağırılan iller belli oldu. İşte yarın belediye başkan adayları açıklanacak iller:

İşte yarın açıklanacak 12 büyükşehir belediye başkan adayı:

- İstanbul

Van yeni dönemde nasıl yönetilmeli? İşte Van’ın belediye başkanlarından beklentileri! Van yeni dönemde nasıl yönetilmeli? İşte Van’ın belediye başkanlarından beklentileri!

- Muğla

- Kocaeli

- Erzurum

- Eskişehir

- Balıkesir

- Bursa

- Aydın

- Samsun

- Mardin

- Denizli

- Ordu

Büyükşehirler dışındaki 16 il:

- Artvin

- Bayburt

- Giresun

- Elazığ

- Edirne

- Düzce

- Bitlis

- Bingöl

- Çanakkale

- Çankırı

- Kastamonu

- Rize

- Sinop

- Tokat

- Yalova

- Isparta

GAZETECİ İSMAİL SAYMAZ İSTANBUL ADAYI DAHİL BİRÇOK İLİ AÇIKLADI

AK Parti’nin en çok merak edilen İstanbul adayı ile ilgili önemli kulis bilgileri paylaşıldı. İddialara göre AK Parti’nin İstanbul’daki adayı yapılan temayül yoklamalarının ardından kesinleşti ve adayın Murat Kurum olması kararlaştırılırken Ankara, Adana, Antalya, Bursa, Gaziantep, Sakarya ve Trabzon adaylarının da ismini sosyal medyadan paylaştı. İşte AK Parti kulislerinin konuştuğu adaylığı kesinleşen o isimler…

Yerel seçimler öncesi AK Parti’deki aday belirleme çalışmaları tüm hızıyla sürerken kulislerde konuşulan isimler hakkındaki iddialar da netleşmeye başladı. AK Parti'nin merak konusu olan adayları ile ilgili gazeteci İsmail Saymaz önemli kulis bilgilerini paylaştı. Saymaz AK Parti’de adaylığı kesinleştiği öne sürülen isimleri paylaştı. Saymaz’ın iddiasına göre İstanbul’da ibre Murat Kurum’a dönerken Ankara’da ise Turgut Altınok’un aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Ankara: Turgut Altınok

Adana: Halil Nacar

Antalya: Hakan Tütüncü

Bursa: Alinur Aktaş

Gaziantep: Fatma Şahin

Sakarya: Rıdvan Duran

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ