Türkiye 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere hazırlanırken partiler sürecin en kritik çalışması olan aday belirleme çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Birçok ilde partiler adaylarını belirlerken Van’da da partiler büyük oranda büyükşehir ve ilçe adaylarını ilan etti. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ile birlikte adayları en çok merak edilen AK Parti’de beklenen ilçe belediye başkan adayları sonunda netleşti. Bugün gerçekleşecek olan aday tanıtım töreni öncesi adaylıklar isimlere tebliğ edilirken Şehrivan o isimlere ulaştı. İsmine erişilen adaylar arasında eski bakan yardımcısı, milletvekili, belediye başkanı ve önemli görevlerde bulunan siyasetçilerin olması dikkat çekti. Liste birçok kesimde şaşkınlık yaratırken adaylığı beklenmeyen isimler yer buldu, başarılı başkanların ise yeniden aday gösterildiği görüldü.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Abdulahat Arvas ismini açıklayan Ak Parti’de heyecanla beklenen diğer isimler de belli oldu. Büyükşehir adaylarını açıklayıp çalışmalara başlayan AK Parti’de iki kez ertelenen ilçe belediye başkanları ile ilgili süreç geçtiğimiz günlerde tamamlandı. AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray’ın tarih verip bugün itibariyle resmi tanıtımının yapılacağını açıkladığı Ak Parti’nin Van’daki tüm ilçe adaylarının ilan edilmesi ile ilgili hazırlık ve görüşmeler de tamamlandı.

İŞTE AK PARTİ’NİN “DEVAM DEDİĞİ BAŞKANLAR

Ak Parti’de en çok merak edilen hususlardan birisi mevcut belediye başkanlarının göreve devam edip etmemesi yönünde bir adaylık verilmesi meselesi olmuştu. Aylardır süren görüşmeler ve gelen kulis bilgileri neticesinde halihazırdaki belediyelerle ilgili onlarca isim gündeme gelmişti. Özellikle de 3 merkez ilçedeki durum merak konusu olurken Ak Parti Genel Merkezi üç ilçeden birinde değişikliğe gitti. Edremit’ten İsmail Say ile devam kararı alıp aday gösteren AK Parti, Tuşba’da ise Salih Akman yerine Süleyman Oflas ismini aday gösterdi. Öte yandan Gürpınar ve Gevaş’ta ise yine Hayrullah Tanış ve Murat Sezer isimlerinin adaylığı ile ilgili yine “Devam” kararı çıktı. Yine Çatak’ta da Abdurrahman Şeylan tekrar aday gösterildi.

AK PARTİ BAZI İLÇELERDE DEĞİŞİKLİĞE DE GİTT

Edremit’te, Gürpınar’da ve Gevaş’ta devam kararı alıp aynı isimlere adaylık veren AK Parti, Bahçesaray, Çaldıran adaylarını ise değiştirdi. Çaldıran’da mevcut başkan Şefik Ensari’nin yerine eski başkan Ferman Yıldırım aday gösterildi. Çaldıran’da karşılığı bulunan Yıldırım’ın adaylığı günler öncesinde konuşulmuş ve ilçede de destek bulmuştu. Öte yandan Bahçesaray’da da Meki Arvas isminin yerine Remzi Orhan ismi aday olarak belirlendi.

İPEKYOLU’NA SÜRPRİZ İSİM

AK Parti’nin bu dönem bir çıkış ve zafer aradığı İpekyolu’nda ise aday adaylığı başvurusu yapan isimlerden birisi olmayan ve ismi kulislerde çok konuşulan bir isim olan İsa Berge’den yana tercih kullanıldı. Halihazırda Van ESOB başkanlığı yapan ve bu görevi dışında birkaç görevi daha bulunan Berge, güçlü bir aday olarak İpekyolu Belediye başkanı olarak tercih edildi ve bugün ismi açıklanacak isimler arasında yer aldı.

ERCİŞ’E ESKİ VEKİL VE BAKAN YARDIMCISI

AK Parti’nin en büyük iki ilçesinden birisi olan Erciş’te de daha önce bakan yardımcılığı, milletvekilliği ve belediye başkanlığı yapan tecrübeli isim Fatih Çiftci aday gösterildi. Son günlerde adı kulislerde sıkça konuşulan Çiftci, en güçlü adaylardan birisi olarak Erciş’te ilan edildi.

İŞTE 13 İLÇE ADAYLARININ TAMAMI

İPEKYOLU - İsa Berge

EDREMİT - İsmail Say

TUŞBA - Süleyman Oflas

BAHÇESARAY - Remzi Orhan

Nisanda fiyatı en çok artan ve azalan ürünler belli oldu Nisanda fiyatı en çok artan ve azalan ürünler belli oldu

ÇATAK - Abdurrahman Şeylan

GEVAŞ - Murat Sezer

GÜRPINAR - Hayrullah Tanış

BAŞKALE - Lokman Ertuş

ERCİŞ - Fatih Çiftçi

ÇALDIRAN - Ferman Yıldırım

MURADİYE - Yıldırım Eyyubi MehmetAğaoğlu

ÖZALP - Atakan Gönülçeken

SARAY - Mehmet Çelebi

Kaynak: ŞEHRİVAN ÖZEL :SONER İZGİ NECMETTİN DURSUN