Sandıklar bir kez daha kuruluyor! İşte seçim yapılacak ilçe ve beldedeler Sandıklar bir kez daha kuruluyor! İşte seçim yapılacak ilçe ve beldedeler

Mart 2024’te yapılacak yerel seçim öncesi yerelde ve genelde büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Partiler adaylarını belirlemek için büyük mücadele verirken Van’da da kimlerin hangi isimlerle büyükşehir ve ilçeleri almak için mücadele vereceği merak ediliyor. Aday adaylığı sürecini Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM Parti)’nden önce başlatmasına rağmen hala adayını resmi olarak açıklamayan Ak Parti’nin bugün Van dahil tüm büyükşehir ve 40’ın üzerinde ilin adayını açıklaması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde ilk kez Şehrivan’ın açıkladığı AK Parti’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ihtimali iyice güçlenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün resmen bu ismi açıklaması bekleniyor. Adaylığı netleşen ve resmî tören beklenen Arvas, yerel seçimlerde DEM Parti’nin adayları olan Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal ile Van Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak için mücadele verecek.

AK Parti’nin kararını geçtiğimiz hafta verdiği ancak önceki gün gelen şehit haberlerinden dolayı ertelenen aday tanıtım programından önce kulisler yeniden hareketlendi. Van dahil birçok ilin adayı tanıtıma bir gün kala açıklanmaya başlandı. Ankara kulislerinde ismi geçen aday Şehrivan Gazetesi tarafından geçen hafta açıklanan isim olarak yeniden gündeme geldi. Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı resmi olarak 18 Ocak Perşembe (bugün) resmen açıklanacak.

G E C R W T U Xk A A Hw Mj

ŞEHRİVAN DUYURMUŞTU

Şehrivan Gazetesi’nin edindiği yeni kulis bilgisi ile önceki bilgide değişiklik olmadı. Bir kez daha teyit edilen bilgilere göre AK Parti Genel Merkezi, yürüttüğü çalışmaların ardından Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için, geçtiğimiz dönem Van Milletvekili ABDULAHAT ARVAS’ı Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak belirledi. Genel Merkez’de çalışmaları yürüten AK Parti’nin önümüzdeki günlerde resmi açıklamayı yapması ardından da ilçe belediye başkan adaylarını ilan etmesi bekleniyor.

GEÇTİĞİMİZ DÖNEME DAMGA VURMUŞTU

Ak Parti’nin önceki dönem üç milletvekilinden birisi olan Abdulahat Arvas, dört yıllık milletvekilliği döneminde Van ile ilgili en çok çalışma, proje ve görüşmeye katılan isim olarak dikkat çekmişti. Kentteki önemli sorunların giderilmesi ve projelerin hayata geçirilmesinde önemli bir figür olan Arvas, diğer vekillerin aksine dolu dolu bir dönem geçirmişti. Kentin gündeme getirilmesinde Ankara’da ciddi çaba sarfeden bir isim haline gelen Arvas, üst sıralarda yer alıp meclise gitme beklentisine rağmen meclise gitme şansını çok küçük bir oy farkı ile kaçırmıştı. 

ABDULAHAT ARVAS KİMDİR?

Abdulahat Arvas, 27 Ekim 1969 da Erciş'te dünyaya geldi. Babasının ismi Cebrail, annesinin ismi Medine'dir. Abdulahat Arvas, Van İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Arapça dili ve Kur'an ilimleri üzerine medrese eğitimi aldı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrenimi devam etmektedir. Abdulahat Arvas, sanayici ve işadamı olarak, Van, Adana ve Kocaeli Organize Sanayi Bölgelerinde bulunan üretim tesisleri Yönetim Kurulu Başkanıdır. Abdulahat Arvas, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van kurucu Şube Başkanlığı, Önder İş Dünyası Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÖNSİAD) Van Kurucu Şube Başkanlığı, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Disiplin Kurulu Başkanlığı, Van Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Kurul Üyeliği, Van Valiliği Mikro Kredi Sosyal Yardımlaşma ve Danışma Kurul Üyeliği, Van İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (VİMDER) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan ARVAS, halen birçok iktisadi ve sosyal sivil toplum kuruluşunda faaliyetlerini sürdürmektedir. 27. Dönem milletvekili seçimlerinde Van’da AK Parti Milletvekili olarak Meclis’e girdi, 28'inci dönemde ise milletvekili adayı oldu fakat meclise gitmeyi az bir oy ile kaçırdı. Çok iyi düzeyde Kürtçe, orta düzeyde Arapça ve Farsça bilen Abdulahat Arvas, evli 4 çocuk babasıdır.

Editör: Necmettin Dursun