İlçe belediye başkan aday adaylarına ilişkin açıklama yapan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Emre Güray, ”İlçelerimize dair kararlar verildi. Bu kararlar en kısa sürede bize tebliğ edilecek. Biz de kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Güray, “Partimizin yetkili organları tarafından 13 ilçemize dair isim anketleri, genel anketler, araştırmalar ve kamuoyu yoklamalar ve raporlamalar tamamlandı. İlçelerimize dair kararlar verildi. Bu kararlar en kısa sürede bize tebliğ edilecek. Biz de kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

7 Ocak’ta aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’un da bulunduğu 26 yerde büyükşehir adayını açıklayan AK Parti; 18 Ocak’ta Ankara'da ATO Congressium Salonu'nda 17’si büyükşehir 48 ilin belediye başkanını daha açıkladı. Adayları bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilan etti. Van Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak da geçmiş dönem milletvekillerinden Abdulahat Arvas’ın ismi ilan edildi.

“İLÇELERİMİZE DAİR KARAR EN KISA SÜREDE BİZE TEBLİĞ EDİLECEK”

Büyükşehir belediye başkan adayının açıklanmasından ardından gözler ilçe adaylarına çevrildi. AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, ilçe belediye başkanlığı için genel merkez tarafından adayların değerlendirildiğini belirterek, “Her geçen gün seçimlere yaklaşıyoruz. Partimize yoğun bir teveccühün olduğunu görüyoruz. Bu da bizim çok mutlu ediyor. Malumunuz üzere Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Abdulahat Bey, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edildi. Şimdi sıra ilçe belediye başkan adaylarımızda. Partimizin yetkili organları tarafından 13 ilçemize dair isim anketleri, genel anketler, araştırmalar ve kamuoyu yoklamalar ve raporlamalar tamamlandı. İlçelerimize dair kararlar verildi. Bu kararlar en kısa sürede bize tebliğ edilecek. Biz de kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

“İNİSİYATİF GENEL MERKEZİMİZDE”

Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti 1500 lira olacak! Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti 1500 lira olacak!

Güray, açıklanacak ilçe adaylarıyla birlikte Van’ın her yerinde aktif, dinamik bir şekilde seçim çalışması yürüteceklerini ifade ederek, “Hepimizin bildiği bir atasözü vardır. ‘Yalnız taş, duvar olmaz’ diye. Bizde hep birlikte güçlüyüz. Halkımız, üyelerimiz, gençlik ve kadın kollarımız, ilçe teşkilatlarımız birlik olduğumuz sürece zoru başarabiliriz. Seçim çalışmalarımıza çok uzun zaman önce başladık. Tabi adaylarımızın açıklanmasıyla bu süreç çok daha güçlü ve hızlı ilerleyecek. Aday adaylarımıza ilişkin çalışmalar partimizin genel merkezi tarafından yapıldı. Yani açıkça şunu belirtmek isterim. Aday belirleme kısmına bir dâhilimiz olmuyor. İnisiyatif genel merkezimizde. Bundan sonra bize ve AK Partiye gönül vermiş herkesin yapması gereken Büyükşehir ve açıklanacak ilçe belediye başkan adaylarımız etrafında birleşmektir. 31 Mart seçimlerinden zaferle çıkmak için hem çok çalışmalıyız hem de birlik içinde olmalıyız” diye konuştu.

Kaynak: BASIN BÜLTENİ