Orta Doğu’da ABD, İsrail-İran arasındaki savaş enerji fiyatlarını vurdu... ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik saldırıların devam edeceğini açıklamasıyla petrol fiyatları fırladı. Orta Doğu’daki gelişmeler ve küresel petrol fiyatlarındaki yükseliş, akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ederken akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyor. Motorine yapılan zam sonrası LPG fiyatları da bu zamdan nasibini alırken dün gece yarısı itibarıyla otogaz fiyatlarına büyük zam geldi.

LPG'YE TARİHİ ZAM GELDİ
Motorine gelen zammın ardından LPG'ye de Cumhuriyet tarihinin en yüksek zammı geldi. Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere LPG litre fiyatına 4,50 TL'lik bir zam uygulandı. Bu artış, otogaz tarihinde tek bir gecede yapılan en büyük zam olarak kayıtlara geçti. Zamla birlikte İstanbul Avrupa Yakası'nda LPG'nin litre fiyatı 34,99 TL'ye, İstanbul Anadolu Yakası'nda 34,39 TL'ye, Ankara'da 34,87 TL'ye, İzmir'de ise 34,79 TL'ye yükseldi.

MOTORİN 80 LİRAYI AŞTI
Motorine yapılan 2,52 TL'lik son zamla birlikte, motorin litre fiyatı 77,43 TL'ye çıktı. Van ve doğu illerinde otogaz fiyatları 35 TL’nin üzerine çıkarken motorin fiyatları da Van ve doğu illerinde 80 TL’yi aştı.

PETROL SAHALARI HEDEF ALINIYOR
18 Mart'ta ABD ve İsrail, bu kez İran'ın Güney Pars gaz sahasını hedef alırken Tahran yönetimi, misilleme olarak Katar'daki ve ülkenin en büyük LNG tesislerini barındıran Ras Laffan Sanayi Bölgesi'ni füze saldırılarıyla vurdu.
İşte 2 Nisan güncel akaryakıt fiyatları;
İSTANBUL
Benzin: 62.60 TL
Motorin: 77.47 TL
LPG: 34.99 TL
ANKARA
Benzin: 63.57 TL
Motorin: 78.60 TL
LPG: 34.87 TL

İZMİR
Benzin: 63.85 TL
Motorin: 78.87 TL
LPG: 34.79 TL
VAN
Benzin: 65.14 TL
Motorin: 80.19 TL
LPG: 35.41 TL



