Benzine 1,31 TL'lik, otogaza ise 49 kuruşluk yapılan fiyat artışı pompa fiyatlarına yansıdı. Döviz kurlarındaki dalgalanma ve brent petrol fiyatları nedeniyle akaryakıt ücretlerindeki dalgalanmalar devam ediyor. 24 Şubat'ta başlayan Rusya ve Ukrayna savaşı nedeniyle Türkiye’de akaryakıt fiyatları bir iniyor, bir çıkıyor.

Benzine 1,31 TL, otogaza 49 kuruş zam

Bugünden itibaren (4 Kasım Cuma) geçerli olmak üzere benzin grubunda 1,31 TL'lik ve otogaz grubunda 49 kuruşluk fiyat artışı yaşandı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Güncel akaryakıt fiyatları

Zam sonrası üç büyükşehirde pompalara yansıyan fiyatlar şu şekilde güncellendi;

İstanbul

Motorin litre fiyatı 26,39 TL

Benzin litre fiyatı 22,69 TL

LPG litre fiyatı 10,54 TL

Ankara

Motorin litre fiyatı 26,49 TL

Benzin litre fiyatı 22,83 TL

LPG litre fiyatı 10,79 TL

İzmir

Motorin litre fiyatı 26,53 TL

Benzin litre fiyatı 22,84 TL

LPG litre fiyatı 10,54 TL

Editör: TE Bilisim