Artan döviz kuru ve brent petroldeki sert yükselişten sonra akaryakıt fiyatlarına yeni zamlar gelmeye devam ediyor. Sektör kaynakları akaryakıt ürünlerinde rekor zam için düğmeye basıldığı ve büyük zammın ilk Motorin fiyatlarına sonrasında ise benzine geleceği iddia ediliyor.

BENZİN VE MOTORİNE BÜYÜK ZAM GELİYOR

Akaryakıt ürünlerinde rekor zam için düğmeye basıldığı, ilk zammın motorine geleceği iddia ediliyor. Motorin zammını ise benzin takip edecek. Sektör kaynakları, Benzine 1 TL civarında zam yapılacağı belirtilirken Motorinin fiyatlarına ise 1,50 TL'lik bir zam yapılacağı iddia edildi.

ZAM TARİHİ BELLİ OLDU

Benzin ve Motorin zammında zam tarihi belli olurken zammın 13 Eylül Çarşamba gününden itibaren geçerli olacağı belirtiliyor. Benzinin litre fiyatı 40 TL’ye dayanacak, Motorine yapılacak son zamla birlikte fiyat 41 TL'ye dayanacak.

ZAM SONRASI AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin zammından kaçanların sığındığı liman olan motorinde psikolojik sınır aşılırken zamlı tarife ile motorinin litre fiyatı İstanbul’un Avrupa yakasında 37,86 TL’den 39,36 TL’ye çıkacak.

Motorin İstanbul’un Anadolu yakasında 39,42 TL’den, Ankara’da 39,95 TL’den ve İzmir’de 40,16 TL’den satılacak.

İbrahim Yumaklı: Bal gibi üretim ile dünyada ikinciyiz İbrahim Yumaklı: Bal gibi üretim ile dünyada ikinciyiz

Motorin fiyatı Adıyaman, Hakkari, Mardin, Muş ve Van başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde 41 TL’ye dayanacak.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HALK TV