Brent petrol fiyatı ve döviz kurundaki değişiklikle birlikte benzin ve motorin (mazot) başta olmak üzere akaryakıt fiyatları değişmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda petrol fiyatlarının 15 ayın dip seviyesini görmesi ile peş peşe indirim yapılan motorin son 1 yılın en düşük seviyesine gerilemiş, ardından 80 kuruşluk zam yapılmıştı. Benzin litre fiyatı içinse sessizlik uzun süredir korunuyordu. Sektör kaynaklarından edinilen bilgisilere göre benzin grubuna bu gece yarısı 81 kuruş zam gelecek.

BENZİNE ZAM GELİYOR

Benzin litre fiyatı son olarak 14 Şubat’ta 1,09 TL artmıştı. Ancak fiyatları bu gece yarısından itibaren 81 kuruş daha zamlanacak. Motorin fiyatlarında ise herhangi bir zam ya da indirim beklenmiyor.

İŞTE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

Benzin: 20.54 TL

Motorin: 20.32 TL

ANKARA

Benzin: 20.93 TL

Motorin: 20.81 TL

İZMİR

Benzin: 20.90 TL

Motorin: 20.89 TL

VAN

Benzin: 21.76 TL

Motorin: 21.82 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

Otomobil piyasısında aylar sonra bir ilk yaşandı! Sert düşüş yaşandı... Otomobil piyasısında aylar sonra bir ilk yaşandı! Sert düşüş yaşandı...

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Editör: TE Bilisim