ŞEHRİVAN HABER: AK Parti'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için çalışmalar sürüyor. AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekili aday adaylığı başvuruları yapılırken, Van’dan pek çok kişi AK Parti milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. Bu isimlerden biri de uzun süredir AK Parti’de aktif olarak yer alan Avukat Zahir Soğanda. Şehrivan’ın edindiği bilgiye göre, Van’da 2014-2017 yılları arasında AK Parti Van İl Başkanlığı yapan Soğanda, AK Parti Genel Merkezinde aday adaylığı için başvuruda bulundu. 

ZAHİR SOĞANDA KİMDİR?

1968 yılında Van’ın Özalp İlçesinde doğdu. Orta ve lise öğrenimimi Van İmam Hatip Lisesinde lise birincisi olarak tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra 27 yıl önce Van merkezde başladığım serbest avukatlık mesleğini halen sürdürmektedir. Van Belediye Başkanlığı ve Van Bağ-Kur İl Müdürlüğü gibi kamu kuruluşlarının yanı sıra birçok özel kuruluşun hukuk müşavirliğini ve avukatlığını yaptı. 

SOĞANDA, YILLARDIR AKTİF OLARAK SİYASETTE…

Minibüs kaldırımda yürüyenlere çarptı!  1 ölü, 2 yaralı… Minibüs kaldırımda yürüyenlere çarptı! 1 ölü, 2 yaralı…

Refah Partisinin kuruluşundan itibaren siyasetle tanıştı. Bu partinin gençlik kollarında yer aldı. 2004 mahalli seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi Van Belediyesi Meclis üyeliğine seçildi. 2007 genel seçim adaylığı için 8 Mayıs 2007 tarihinde Belediye Meclisi üyeliğinden istifa etti. Van Belediye Meclisi Başkan 1. vekilliği görevine seçilerek bu görevi icra etti. Belediye Meclisi’nin birçok komisyonunda başkan ve üye olarak görev aldı. Bu dönemde Van Belediye Başkanı Vekili olarak görev yaptı. 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan milletvekilliği genel seçimlerinde AK Parti Van milletvekili aday adayı, Mart 2009 mahalli seçimlerinde AK Parti Van Belediye Başkan aday adayı oldu. 

2014-2017 YILLARI ARASINDA AK PARTİ VAN İL BAŞKANLIĞI YAPTI!

2009 Van İl Kongresinde AK Parti’nin yönetimine seçildi. Bu dönemde AK Parti Siyasi ve Hukuki işlerden sorumlu Van İl Başkan Yardımcılığı görevini yaptı. 2011 Genel seçimlerinde AK Parti Van 5. sıra milletvekili adayı oldu. O dönem az bir oyla seçilemedi. 2014 Yerel Yönetim Seçimlerinden sonra 3 Temmuz 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanın talimatlarıyla AK Parti Van İl Başkanlığına atandı. 7 Aralık 2014 İl Kongresi’nin ardından da 2017 sonuna kadar bu görevi yürüttü. Yaklaşık 3.5 yıllık il başkanlığı döneminde; Cumhurbaşkanlığı seçimini, 7 Haziran 2015 genel seçimlerini, 1 Kasım 2015 genel seçimlerini, 16 Nisan Referandumunu gerçekleştirdi. Hâlihazırda AK Parti Merkez Disiplin Kurulu üyeliği yapan Soğanda, haricen Avukatlık ve Arabuluculuk mesleğini de icra etmektedir. Evli ve iki çocuk babası olan Soğanda, orta derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Editör: TE Bilisim