O ilde orman yangını! O ilde orman yangını!

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör kazası meydana geldi. 16 kişinin bindiği asansör iddiaya göre üst katlardan düştü. Yaşanan olay sonucunda in Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş yaşamını yitirirken, olayla ilgili incelemeler sürüyor. Konuyla ilgili savcılığa başvuran TMMOB yetkilileri ise bölgede inceleme yapmak için gerekli izinlerin çıkmasını bekliyor.

"Özel firma denetliyordu"
Duvar'a konuşan TMMOB Aydın Makina Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Tunç Erlaçin, Türkiye genelinde MMO'nun denetletlediğini ancak konunun yerel yönetimlerin inisiyatifinde olduğunu dile getirdi.

Aydın'da yaklaşık üç yıldır özel firmaların denetimleri yaptığını söyleyen Erlaçin, “Olay yerine gitmek için savcılıktan gerekli izinleri bekliyoruz. İzin çıkmadığı sürece olay yerine giremiyoruz. Asansörlerin periyodik kontrolleri daha önce bizdeydi ancak yaklaşık üç yıldır özel bir firmanın eline geçti. Özel firma denetliyor. Deliller kaybolmadan eğer savcılık bize izin verirse oraya giderek incelemede bulunduğumuzda kesin bir açıklama yapabiliriz. Ancak görmeden Bir şey söyleyemiyoruz” diye konuştu.

Olay yerini görmeden hiçbir yorum yapamadıklarını yineleyen Erlaçin, 15 kişilik asansöre 16 kişi binildiği ve bu nedenle asansörün düştüğü yönündeki haberlere dikkat çekerek şunları kaydetti;

“Asansörün etiketini de bilmiyoruz. Mavi mi kırmızı mı yoksa yeşil mi? Maviyse problem yok. Asansör o kadar kolay düşecek bir şey değil. Bunun üzerine düşünmek lazım. Haberleri görüyoruz; 15 kişilik asansöre 16 kişi bindiği dile getiriliyor. 15 kişilik asansör 16 kişi binince düşmez. Yalnızca çalışmaz. Tabi bakımları yapılmış bir asansörden bahsediyorum. Yani asansöre etiket yapıştıran firma bunu iyi bir şekilde denetlediyse hiçbir şey olmaz.”

Kaynak: T24