ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ORHAN SAĞLAM

Yaz döneminde yoğun bir saha çalışması yürüten AK Parti il ve ilçe teşkilatlarınca, vatandaşın nabzının tutulduğu, milletin sesine kulak verildiği Şehir Buluşmaları devam ederken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar bu kapsamda Van’a geldi. Van’da çeşitli ziyaretlerde bulunan Bayraktar, bir dizi ziyaretlerin ardından AK Parti İl Başkanlığı’nda yaptığı konuşmada Van’ın beklediği yeni yatırımların müjdesini vererek, “Van, Türkiye’nin enerjisinde bağımsızlığa giden yolda çok önemli bir görevi yerine getirmiş olacaktır” dedi.

AK Parti teşkilatlarının saha çalışmaları kapsamında yürütülen “Şehir Buluşmaları” devam ederken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar bu kapsamda Van’a geldi. Ferit Melen Havalimanı’nda karşılanan Bayraktar, ardından Van Valiliği’ni ziyaret etti. Van Valisi Ozan Balcı’dan kentteki yatırım ve hizmetlerle ilgili bilgi alan Bayraktar, Cumhuriyet Caddesi’nde esnafı ziyaret eden Bayraktar vatandaşlarla sohbet ederek sıkıntılarını dinledi. Bakan Bayraktar, İpekyolu ilçesindeki tarihi Hüsrev Paşa Camisi’nde cuma namazı kıldı, cami çıkışında çocuklara kitap hediye etti. Sahil Yolu’nda incelemelerde bulunan Bayraktar ardından AK Parti Van İl Başkanlığı’nda partilerle bir araya geldi. Burada konuşan Bayraktar, ilk petrol sondajının Van’da yapılacağını açıklarken, Saray, Başkale, Çatak, Bahçesaray ve Özalp ilçesi için de doğalgaz müjdesi verdi. Bayraktar, Van’da da petrol konusunda sondaj çalışmalarının başlayacağını duyurdu.

ENERJİ BAKANI BAYRAKTAR VAN’DA

AK Parti Van İl Başkanlığında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Van’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini belirten Bayraktar, “AK Parti iktidarlığın her döneminde Van’a çok büyük önem verildi. Bölgenin incisi Van, bizim için ve tüm Türkiye için çok önemli. Aynı zamanda Van Türkiye’nin enerjisi içinde çok önemlidir. Bizde şehir buluşmaları kapsamında bu parti programlarımızı gerçekleştirip, şehirlerimizi ziyaret ediyoruz” diye konuştu.

   

BAYRAKTAR: VANLILARLA GURUR DUYUYORUZ

Bayraktar, 14-28 Mayıs seçimlerini hatırlatarak, “Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinde destek vererek, bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti’nin önündeki 5 yıl daha devletimizi yönetmek üzere Sayın Cumhurbaşkanımıza verdiğiniz yetkiden dolayı herkese şükranlarımı arz ediyorum. Vanlılardan gurur duyuyoruz. Öte yandan 2023 yılında artık Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına başlıyoruz. Bu yeni 100 yıl Türkiye’nin yılı olacaktır. Hedefiyle, stratejisiyle ve vizyonuyla yola çıkıyoruz. Enerjinin 100 yılı kılmak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 21 yılda AK Parti iktidarında enerjide nereden nereye geldiğimizi herkes görüyor” dedi.

Sokak köpeği çocuğa saldırdı Sokak köpeği çocuğa saldırdı

BAKAN VAN’A VAN’A ÖZEL ANLAM BİÇTİ

Bayraktar, Van’ın enerji kaynaklarında bağımsızlığa giden yolda önemli görevinin olduğunu dile getirerek şunları aktardı: “Türkiye’nin elektrik, doğalgaz, petrolde, nükleerde yapmaya çalıştığı noktada Van’ın çok önemli bir yeri var. Türkiye’de güneş enerjisi bakımından potansiyeli en yüksek illerimizden bir tanesi Van’dır. Bu potansiyeli bugüne kadar ortaya çıkarmak için projeler geliştirdik. Bundan sonra önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu projeleri artırarak devam edeceğiz. Van, Türkiye’nin enerjisinde bağımsızlığa giden yolda çok önemli bir görevi yerine getirmiş olacaktır. Önümüzdeki dönemlerde güneş enerjisi santrallerinde çok önemli projeler kentimizde gerçekleştirilecek. Ekonominin canlanmasını hep birlikte göreceğiz.”

BAYRAKTAR’TAN PETROL MÜJDESİ: İLK PETROL SONDAJIMIZI VAN’DA YAPACAĞIZ

İlk petrol sondajının Van’da yapılacağını açıklayan Bayraktar şunları söyledi: “Türkiye’nin enerji vizyonunda Türkiye’nin yüzyılında Van’ın çok özel bir yeri olacağını sizlere ifade etmek istiyorum. Öte yandan Türkiye’nin enerji de tabi kaynaklarını ekonomiye kazandırması gerekiyor. Bu anlamda Van özelinde bulunan yeraltı kaynaklarını arama ve keşifler sonunda da üretime geçme gibi hedeflerimiz var. Madem ve petrollerde önemli projeler önümüzde yer alıyor. 2023 yılı bitmeden bu projeleri hayata geçirmeye çalışacağız. İlk petrol sondajımızı Van’da yapacağız. Keşfimizden inşallah olumlu sonuçlar alırız.”  

VAN’IN İLÇELERİNE DOĞALGAZ MÜJDESİ

Bayraktar, Van’da doğalgazın gitmediği ilçeler için de müjdeler vererek, “Hızlı bir şekilde doğalgazı yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Her şehrimizde doğalgazı yaygınlaştırmak istiyoruz. Ancak henüz doğalgazın ulaşmadığı Saray, Başkale, Çatak, Bahçesaray ve Özalp ilçelerimizde en kısa zamanda doğalgazı götürme hedefimiz var. 2023 yılında Özalp’e taşıma ile doğalgazı vereceğiz. 2024 yıllarında ise Saray ve Başkale hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.

“ENERJİ DEMEK, HAYAT DEMEKTİR”

Bayraktar, Van’da elektrikle ilgili sorunların da çözüme kavuşacağını belirterek, “Birinci görevimiz size enerjiyi, elektriği ve doğalgazı kesintisiz şeklinde iletmektir. Zaman zaman bazı şikayetler ve istekler oluyor. Buralarda da yatırımları daha yaygın hale getirerek, elektrikte daha iyi hizmet sunmak adına ilgili bütün şirketlerimizin yöneticilerini görevlendirdim ve daha yoğun bir çalışma yapılacaktır. Gece gündüz çalışıp hizmeti daha da artıracağız. Elektriksiz bir dünyada yaşama şansımız yok, enerji demek, hayat demektir. Dolayısıyla elektrik artık her şey için kullanılmaya başlandı. Talep arttı ve buna uygun altyapımızı da geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.

İL BAŞKANI GÜRAY’DAN BAKAN BAYRAKTAR’A TEŞEKKÜR!

AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray ise, “Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ı misafir ettik. Bakanımızla birlikte birçok farklı ziyaretlerde bulunduk. İlimize yapılan destekler ve özellikle enerji alanındaki yatırımlardan ötürü teşekkür ederim. Gençlik buluşması, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla buluşma ve son olarak da basınla bir araya geldik. Çok verimli bir ziyaret oldu. Geldikleri için tekrardan teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Editör: Necmettin Dursun