İYİ Parti'de yeni Genel Başkan belli oldu İYİ Parti'de yeni Genel Başkan belli oldu

Konut fiyatlarındaki fahiş fiyat artışı ile ilgili mücadele kapsamında emlak sektöründeki ilanlar mercek altına alınmıştı. Spekülatif fiiller ile fahiş fiyata sebebiyet veren ilanlarla vatandaşı yanıltıcı reklamlar inceleniyordu.

BAKANLIK SPEKÜLATİF FİİLLER İLE FAHİŞ FİYATA SEBEBİYET VEREN İLANLARI İNCELEDİ

Ticaret Bakanlığı, bu amaç doğrultusunda emlak sektöründe kayıt dışı manipülatif ve manipülasyon amaçlı ilan paylaşan 545 kişiye kişi başına 100 bin TL olmak üzere toplamda 54 milyon 500 bin TL cezanın kesildiğini ve denetimlerin artarak devam ettiğini açıkladı. Bakanlık paylaştığı mesajında yapılan çalışma ve verilen cezaların dayanağını şöyle açıkladı: Ticaret Bakanlığı olarak piyasada da denge unsurunu bozabilecek her türlü eylem ve fiiller ile ilgili inceleme ve denetimlerimiz detaylı bir şekilde devam etmektedir. Bakanlık olarak spekülatif fiiller ile fahiş fiyata sebebiyet veren ilanlar, yanıltıcı reklamlar titizlikle incelenmektedir.

İLAN FİYATINDA YÜZDE 100 VE ÜZERİ ARTIŞ YAPARAK PİYASAYI BOZANLARA CEZA

Bu kapsamda, ilan platformlarında verilen satılık emlak ilanları inceleme altına alınmıştır. 1 Eylül tarihinden bu yana verilen satılık emlak ilanlarında ilanın yayında olduğu dönemde ilan fiyatında yüzde 100 ve üzeri artış yaparak piyasayı serbest rekabeti bozan ve tüketicileri mağdur eden 545 kişiye Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğin 14. maddesindeki 'Taşınmaz ticaretiyle iştigal edenler haksız ve hukuka aykırı davranış ve ticari faaliyetlerde bulunamaz.' hükmüne aykırı faaliyetleri nedeniyle kişi başına 100 bin TL olmak üzere toplam 54 milyon 500 bin TL para cezası verilmesine karar verilmiştir. Ticaret Bakanlığı, emlak ilanlarını mercek altına aldıTicaret Bakanlığı, emlak ilanlarını mercek altına aldı

"GEREKLİ İNCELEMELER BAŞLATILDI"

Vatandaşları mağdur edebilecek her türlü ihtimalin Bakanlıkça değerlendirildiği vurgulanan açıklamada, gerekli incelemelerin de ivedilikle başlatıldığı kaydedildi. Açıklamada, Bakanlığın, vatandaşların spekülatif fiyat artışlarından etkilenmesinin önüne geçmek, piyasada adaletli ve rekabetçi bir ortam tesis etmek için elindeki bütün argümanları sektör ve konu bazlı kullanılmaya devam edeceğinin altı çizildi.

Kaynak: EN SONHABER