‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Akman, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, 29 Ekim 1923 tarihinde yani bundan tam 100 yıl önce ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir ve devletin yönetim şekli Cumhuriyettir ifadeleriyle temelini atıldığını kaydetti. Başkan Akman, “Cumhuriyet, bizler için sadece bir yönetim şekli değil, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayan büyük bir atılımdır” ifadelerini kullandı.

Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece hiçbir gücün bizleri, daha gelişmiş, müreffeh ve güçlü bir ülke olmaktan alıkoyamayacağının altını çizen Başkan Akman, “Aziz bir neslin büyük mücadeleler neticesinde kurduğu ve bizlere armağan ettiği Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında da tarihimizden aldığımız güçle geleceğe büyük bir umutla bakıyor ve emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz” diye belirtti.

İYİ Parti Tuşba adayı Selim Özgökçe, 14 vizyon projesini açıkladı! İYİ Parti Tuşba adayı Selim Özgökçe, 14 vizyon projesini açıkladı!

Emanetçisi oldukları mirası gelecek nesillere daha iyi koşullarda teslim etme bilinci ile hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Akman, “Bu duygu ve düşüncelerle; bu aziz vatanı bizlere bırakan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlayan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla yad ediyor, tüm Tuşba ve Vanlı hemşehrilerimin Cumhuriyetimizin 100. yılını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: BASIN BÜLTENİ