Son yıllarda sık sık play-off müsabakalarına kalan ve 1’inci lig umutlarını son haftalara kadar taşıyan Vanspor FK, bir kez daha eleme kurbanı oldu. Ligde son maça kadar şampiyonluk kovalayan Esenler Erokspor’un tartışmalı şampiyonluğu sonrası play-off’lara kalan Vanspor geçtiğimiz yıl elendiği 1461 Trabzon’a elendi ve 1.Lig’e çıkma şansını gelecek sezona bıraktı. Yaşanan gelişilmeler sonrası Başkan Kıyak’tan Vanspor için kritik bir çağrı gelirken başkanlığı bırakmaya hazır olduğunu açıkladı.

“YALNIZ BIRAKILDIK”

Vanspor Başkanı Feyat Kıyak kendi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; 27 Mayıs 2024 Pazartesi günü itibariyle, iyisiyle kötüsüyle bir sezonu daha noktaladık. Göreve geldiğimiz günden beri, gecemizi gündüzümüze katarak işimizden, ailemizden, hayatımızdan kısıp Van Spor ve Van için çalıştık. Kulübün başkanlığını ve yönetimini üstlendiğimiz bu iki sezonluk süreçte, maddi ve manevi olarak bir avuç insan dışında yalnız bırakıldık.

“KELLE KOLTUKTA SAVAŞTIK”

Destek açıklaması yapanların; destek günü geldiğinde ya kaçtığını ya da Vanspor üzerinden farklı emeller güttüğünü gördük. Çoğu zaman, deplasmanlarda yaşadığımız ayrıştırıcı tutumu kendi şehrimizde dahi yaşadık. Yani 38 hafta boyunca deplasmanda oynadık. Bu denli yalnız bırakılmanın yanında, herkesin malumu olan organizasyonun yanlı tutumuna karşı da kelle koltukta savaştık. Kimsenin söyleyemediğini söyledik. Kimsenin yapmaya cesaret dahi edemeyeceği tepkileri Vanspor'un gururu için gösterdik. Hepsini ama hepsini siz değerli Vanlılar ve Vanspor için yaptık. Bu iki sezonun sonunda öncelikle teşekkür edilecek birileri varsa, bizi sesi kısılana kadar destekleyen kırmızı siyaha gönül vermiş siz değerli Vanspor sevdalılarıdır.

Vanspor’dan taraftarı heyecanlandıran paylaşım Vanspor’dan taraftarı heyecanlandıran paylaşım

“BİZİM TEK DERDİMİZ, VANSPOR VE VAN'DIR”

Sonrasında ise Kulüp'ün iki sezondur play-off oynamasını sağlayan, maddi imkansızlıklara rağmen, sahaya çıkıp son ana kadar savaşan futbolcu kardeşlerime, teknik ekip ve hocalarımıza, saha dışında bitip tükenmek bilmeyen enerjileriyle, bizimle birlikte Vanspor için tüm süreçleri takip eden hukuk ekibimize, tüm kulüp çalışanlarına ve bizimle beraber yol yürüyen kıymetli yoldaşlarıma bir teşekkür boynumun borcudur. Umuyoruz ki Vanspor hak ettiği yerlere gelecek, bu şehrin çocukları kırmızı siyahlı bayrağı İstanbul boğazında dalgalandıracak ve kirli düzeni bozacaktır. Şimdi birilerinin elini taşın altına koyması zamanıdır. Bizim tek derdimiz, Vanspor ve Van'dır. Vanspor'un başarılı olması demek, Van ilimizin de gelişmesi ve zenginleşmesi demektir.

“ŞEHRİN ÖNDE GELENLERİNE AÇIK DAVETİMİZDİR”

Vanspor'un geleceği için bu kulübü hak ettiği yere getireceğine güvenen, bu yükü maddi-manevi üstlenecek, Van Spor kulübüne yakışacak herkese kapımız açıktır. Dolayısıyla projesine inandığımız, Vanspor'u bizden daha iyi yerlere getireceğine inanan şehrin önde gelenlerine açık davetimizdir.

“GÖREVİ DEVRETMEYE HAZIRIZ”

Vanspor'u kendi şahsi emellerine alet etmeyecek, bu kulübü en az bizim kadar savunup ailesi olarak değerlendirecek kişilerle oturup konuşmaya ve gerekirse görevi devretmeye hazır olduğumuzu bilmenizi isterim. Bu kirli düzende temiz kalmak zordu. Yönetimimiz süresince, bu kulübün tüm paydaşları olarak bunu başardığımıza inanıyoruz. Saygılarımla” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-NECMETTİN DURSUN