ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-SONER İZGİ

Mart 2024 yılında yapılacak olan Yerel Seçimler’e az bir süre kala AK Parti Teşkilatları seçim çalışmalarına hız verdi. 8 Kasım’da 81 ilde belediye başkan adaylık sürecini başlatacak olan parti bu tarih gelmeden il ve ilçe teşkilatlarını yenilemeyi devam ettiriyor. Van’da da bu anlamda değişim ve dönüşümler olurken, bu süreçte en çok konuşulan atama Ak Parti’nin İpekyolu İlçe başkanlığına atanan Yavuz Kuşan oldu. AK Parti’nin Van siyasetindeki en etkili aktörlerden birisi haline gelen ve atandığından bu yana en çok konuşulan siyasetçilerden birisi olan Kuşan hem yönetimini hazırladı hem de ilk dönemki rüzgarı yeniden estirmeye başladı. Birkaç aylık süreci hem sahada hem masada iyi çalışarak geçiren Kuşan, hazırladığı yönetim listesi ile de seçim öncesi iddialı bir mesaj verdi.

YAVUZ KUŞAN’DAN BÜYÜK ‘TEŞKİLAT’ TOPLANTISI

Van’ın en büyük ilçelerinden biri olan İpekyolu’nun AK Parti İlçe Başkanlığı’na yıllar sonra yeniden başkan olarak atanan Yavuz Kuşan, 2024 seçimlerine doğru bütün kadrosuyla sahada durmadan çalışıyor. Saha programlarında vatandaşla doğrudan yoğun bir temas halinde olan Başkan Kuşan ve kadrosu seçime doğru emin adımlarla giderken, bu kapsamda, ‘Türkiye Yüzyılı İçin Hep Yeni Hep İleri’ sloganıyla AK Parti İpekyolu İlçe Başkanlığı’nın ‘Teşkilat Tanıtım Toplantısı’ düzenlendi. Elite World Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, yerel seçimlere dikkat çekip canla başla çalışacaklarını dile getirerek, “En ideal ekibi kurmak için geceli gündüzlü çalışıyor, başta İpekyolu olmak üzere büyükşehiri yeniden AK Parti ile kazanmak için adeta seferberlik ruhu ile çalışıyoruz” dedi.

GAZZE’DEKİ ZULME DEĞİNMEDEN EDEMEDİ

Programda konuşan İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, İsrail’in saldırılarına değinerek sözlerine şöyle başladı: “Bugün kıymetli bir buluşma, önemli bir açıklama ve davamıza yakışır bir yol arkadaşlığını açıklamak üzere sizlerin huzurundayız, sizlerle beraberiz. Son birkaç haftadır İsrail’in mazlum Filistin halkına, Gazze kentine yaşattığı, reva gördüğü acı olaylar varken kendi derdimizi ve kendimizi ne kadar iyi konuşabiliriz bilmem… Terörist İsrail’in kadın, çocuk demeden mazlumları bombalamasının üzerinden iki haftadan fazla bir zaman geçti. Gazze’de insanlık ölüyor, Gazze’de çocuklar ölüyor, Gazze’de bizler ölüyoruz ama izlemekten öteye geçemiyor, kardeşlerimizin acısını hafifletmek için sadece dualar ediyor, kalben buğuz etmekten öteye geçemiyoruz. İnanın bu buluşmayı burada düzenlemek, sizin karşınıza gelebilmek için çok zorlandım. İnsanlık Gazze’de adeta kırılırken, katledilirken, minik bedenler kalleşler tarafından paramparça edilirken bizlerin bu buluşmayı gerçekleştirmesi kolay olmadı.”

KUŞAN: ÜMİTVARIZ

“Lakin, Yüce Rabbimizin adaletine güveniyoruz. İsrail’in mazlumların beddualarıyla alaşağı olacağına inanıyor, Allah’ın gazabını bu alçak İsrail'in üzerine yağdıracağı konusunda ümitvarız. Her ne kadar Müslüman devletlerin yöneticileri Müslüman halkların gösterdiği cesareti ve duyarlılığı göstermiyor olsa da liderimiz Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ortaya konulan iradenin ve duruşun bu zulmü durduracağına eminiz. Katil İsrail’in yerle yeksan edilmesini görmeyi umut ediyor, dualarınızla mazlumların kalben yanında durmanızı rica ediyor ve zorlanarak da olsa konumuza girmek istiyorum.”

İKİNCİ KUŞAN DÖNEMİ İÇİN YİNE İDDİALI!

Yeniden başkan olarak atanmasından söz eden Kuşan, şunları söyledi: “Kıymetli misafirler; “Şimdi derdimizi kuşanmanın vaktidir” deyip davamız için ikinci kez yola çıkmamızın üzerinden iki aydan fazla bir zaman geçti. Bakın başkanlık, liderlik, koltuk demiyorum. Bir derdi kuşandığımızdan söz ediyor, bir dava uğruna yola çıktığımızdan söz ediyorum. Karşınızda siyaset yapmayacak, gönülden konuşacak ve samimi bir şekilde sizlere hitap edeceğim. Zira yapmacık siyaset yapmaya ne zamanımız var ne de ihtiyacımız. İlk gençlik yıllarımdan bu yana içerisinde bulunduğum AK Parti’nin kutlu davasının yeni bir mensubu değilim. Bu Van’ın kalbi olan İpekyolu ilçesindeki ikinci başkanlığım. Hatırlarsınız, AK Parti’nin kurucu başkanı olmuş, İpekyolu ilçesinin ilk seçimlerine girdiği dönemlerde bugün çoğunluğu burada olan yol arkadaşlarımla mücadele etmiş, Van’da AK Parti’nin umutlu yarınlara zemin hazırlaması için mücadele etmiştim.”

KUŞAN: HEP MÜCADELE ETTİM, YİNE EDECEĞİM!

Kuşan, var gücüyle çalıştığını dile getirerek, “Zaman zaman dönüp bakıyor, geçtiğimiz yılları şöyle bir gözümün önünden geçiriyorum. Samimiyet ile söylemekten hiç beis duymuyorum ki ne ilk başkanlığım döneminde ne de sonrasında hiçbir zaman riyakarlık, ahlaksızlık ve boş siyaset yapmadım. Gerek yerel seçimlerde gerek genel seçimlerde kardeşlerim, yol arkadaşlarım ve ailem ile birlikte gövdemi taşın altına koydum, var gücümle mücadele ettim. Bugün aynı mücadeleyi daha büyük bir aşk, şevk ve mücadele ile sürdürüyorum. İki ayı aşkın bir süre önce Sayın Cumhurbaşkanımız, Van Milletvekillerimiz, İl Başkanımız, parti genel merkezimiz ve Van’da siyaset yapan ve bize güvenen insanlarımızın da desteği ile yeniden Van’ın en büyük, en önemli ilçesinde bir sorumluluğa layık görüldüm” dedi.

“DERDİMİZİ KUŞANDIK, HAZIRLIKLARIMIZ YAPTIK, EKİPLERİMİZİ KURDUK, HEDEFİMİZİ BELİRLEDİK”

Seneye yapılacak yerel seçimler öncesi Van’ın kalbini kazanacak bir ekip kurduklarını aktaran Kuşan, “Görevi alır almaz, hemen bıraktığımız yerden devam ettik. Yol arkadaşlarımla birlikte işin en temelinden başladım. Muhtarlarımızla, mahalle temsilcilerimizle, halkımızla buluşmalar gerçekleştirdik. Hem işin merkezinde bulunan kıymetli isimlerle buluşma hem de bir siyaset muhasebesi yapmaya çalıştım. Tüm bunların neticesinde 2024 yılı mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde bizi zafere taşıyacak bir ekip, bir yol arkadaşlığı, bir ekip ruhu da oluşturmaya çalıştık. Bugün bunun ilanı için karşınızdayız. Derdimizi kuşandık, hazırlıklarımız yaptık, ekiplerimizi kurduk, hedefimizi belirledik. Mart 2024’de Van’ın kalbini kazanmakla kalmayıp Van’a yıllar sonra aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’ni de kazandıracak çalışmaları yapacak çekirdek ekip bugün burada sizlerin arasında, bizlerle beraber bulunan dostlarımızdan oluşuyor” diye aktardı.

AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti? İşte ankete göre oy kaybının en büyük nedeni AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti? İşte ankete göre oy kaybının en büyük nedeni

“SEFERBERLİK RUHUYLA ÇALIŞIYORUZ”

Kuşan, başta İpekyolu olmak üzere Büyükşehir’i yeniden AK Parti ile kazanmak için adeta seferberlik ruhu ile çalıştıklarını belirterek, “Kıymetli misafirler; 2024 seçimlerinde Van’ın yeniden AK Parti belediyeciliği ile buluşmaya ihtiyacı olduğunu anlatmama gerek var mı bilmiyorum? Bu şehri birlikte paylaşıyor, yaşanan sıkıntıları biliyor ve AK Parti eliyle yönetilen büyükşehirler ile aramızdaki uçurumların büyüklüğünü gözlemliyoruz. Birilerinin her kazandığında ileri taşımak yerine daha çok geriye çektiği, şehirleri adeta uçuran AK belediyecilikten geri bıraktığı Van’da tartışmasız ve çok net bir şekilde gerçek manada bir AK Parti belediyeciliğinin başlaması gerektiği muhakkaktır. Kentin uzun yıllardır konuşulan, tartışılan ve çözülmeyen sorunlarının yanında çok büyük hayalleri var. Bu hayallerin gerçekleşmesi için bizler en ideal ekibi kurmak için geceli gündüzlü çalışıyor, başta İpekyolu olmak üzere Büyükşehir’i yeniden AK Parti ile kazanmak için adeta seferberlik ruhu ile çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN KUŞAN: İPEKYOLU’NU KAZANACAĞIZ!

Kuşan, İpekyolu’nu AK Parti belediyesi olarak kazanacağımıza söz vererek sözlerini şöyle tamamladı: “Ama bunun için en çok ihtiyacımız olan şey yine sizlerin duanız, desteğiniz… Bizim İpekyolu’nu ilk kez AK Parti ile buluşturacak Mart 2024 seçimlerinde sizlerle birlikte ailenizin, komşularınızın, mahallelinizin desteğine de ihtiyacımız var. Bizler kadar sizlerin de bu kentin mahrum kaldığı hizmetleri, yaşadığı olumsuzlukları ve bizlere ilham olacak işleri anlatmanız gerekiyor. Bugün bir ekip olarak karşınıza çıkıp makamlara oturduğumuzu ilan etmeye değil tüm ekip olarak sahaya indiğimizi ilan etmek üzere buradayız.”

BU EMANETİ ŞEHR-ÜL EMİNLERE VERECEĞİZ

“Bugün AK Parti ilçe teşkilatımızın vefakar dava arkadaşlarını, neferlerini duyuracağız. Her biri birbirinden kıymetli, her biri davaya katmak üzere hazır, liyakat ve ehliyet sahibi siyasetçilerden oluşan yol arkadaşlarım buradalar. İpekyolu’nu onlara, onları da sizlere emanet etmek için buradayız. Sizlerin huzurunda, hepinizin şahitliğinde bir büyük emaneti bir kez daha aldığımızı, bu emaneti hakkıyla yönetecek şehr-ül eminlere vermek için çalışacağımızı ve İpekyolu’nu AK Parti belediyesi olarak kazanacağımıza söz veriyor, duanızı istiyoruz.”

Editör: Necmettin Dursun