5 yıllık görev süresince ilçenin adeta çehresini değiştiren çalışmalara imza atan Gürpınar Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Hayrullah Tanış, yeni döneme ilişkin Gürpınar için önemli projeler açıkladı.

DOĞRU İŞLERLE YOLA DEVAM

“Doğru İşlerle Yola Devam” sloganıyla vizyon projelerinin başlıklarını ve detaylarını paylaşan Başkan Tanış, konut, çevre, imar, şehirleşme, sosyal yardımlar, tarım, turizm, istihdam ve enerji projeleri dikkat çekti. Gürpınar’ın son 5 yılda her anlamda büyük bir değişim ve gelişim yaşadığını kaydeden Başkan Tanış, Gürpınar’a hizmet etmenin onur ve gururunu yaşadığını belirtti. Başkan Tanış, “Bu güzel ilçemize bugün olduğu gibi bundan sonra da hizmet etmek için tüm ekibimizle birlikte canla başla çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Allah’a hamdolsun, 2019 yılında vermiş olduğumuz sözlerimizin tamamını sizlerin destek ve duasıyla yerine getirdik. İşimiz hizmet, gücümüz millet diyerek yola çıktığını söyleyen Başkan Tanış, “Bizim işimiz eser siyasetidir. Bizler hiçbir zaman sloganların, ideolojilerin arkasına sığınmadık. 2019 yılında Gürpınar’da yeni bir sayfa açıldığını ve yeni bir huzur döneminin başladığını belirten Tanış, bu huzurun, eser ve hizmet dönemi olarak devam edeceğini dile getirdi.” dedi.

VAN’IN, GÜRPINAR'IN GELECEĞİNE DAİR ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIK”

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas ise bugün burada Van’ın, Gürpınar'ın geleceğine dair önemli bir adım attıklarını belirtti. Bizim için önemli olan, sizlerin hayatını kolaylaştırmak ve memleketimize değer sağlamak olduğunu belirten Arvas, “Van’ımız ve Gürpınar’ımız için buradayız ve bu dönemi sizlerin desteğiyle kazanacağız. İnşallah, birlikte el ele vererek memleketimizi daha da ileriye taşıyacağız.” dedi.

Başkan Tanış daha sonra Gürpınar’a yeni bir soluk ve vizyon getiren 17 büyük projesinin detaylarını paylaştı.

AK Parti, Hoşab’ta Seçim Ofisi'ni yoğun katılımla açtı! AK Parti, Hoşab’ta Seçim Ofisi'ni yoğun katılımla açtı!

İşte Başkan Adayı Hayrullah Tanış’ın Gürpınar’a yeni bir vizyon kazandıracak projeleri:

1-            Gürpınar Merkez 2.Etap Sosyal Konut Projesi (400 Konut).

2-            Hoşab Yeni Yerleşim 2.Etap Sosyal Konut Projesi (100 Konut).

3-            Gürpınar-Hoşab Doğalgaz Hattı ve Çevre Mahallelere Dağıtımı.

4-            5 Yılda 500 İhtiyaç Sahibi Ailemizin Doğalgaz Tesisatını Biz Kuracağız.

5-            Dar Gelirli Çiftçilerimiz İçin Tarımsal Makina, Tohum ve Gübre Desteği Bizden Olacak.

6-            İhtiyaç Sahibi Ailelere Anaç Koyun Desteği Bizden Olacak.

7-            Kadın Kültür Ve Taziye Evleri Yapacağız.

8-            Hoşab Ve Norduz Bölgelerimize Makina İkmal Şefliklerini Kuracağız.

9-            Üniversite Sınavına Girecek Yeni Mezun Öğrencilerimizin Sınav Ücretini Biz Karşılayacağız ve Başarılı Ortaokul Öğrencilerine Eğitim Desteği Vereceğiz.

10-         Tüm Gürpınarlı Üniversite Öğrencilerimize (Örgün Eğitim) Burs İmkanı Sağlayacağız.

11-         Kır Düğün Salonları Ve Açık Hava Gösteri Merkezi İnşa Edeceğiz.

12-         Millet Bahçesi, Tematik Parklar Ve Sportif Tesisler İnşa Edeceğiz.

13-         Yoksul Ailelere Gıda Giyim Ve Barınma Desteği, Yeni Evlilere İse Çeyiz Desteğinde Bulunacağız.

14-         5 Yıllık Turizm Kalkınma Planımızla Gürpınar’ı Bölgenin En Önemli Çekim Noktası Yapacağız ve Kadın Ve Çocuklarımıza Ücretsiz Kültür Turları Düzenleyeceğiz.

15-         Şehrin Gürültüsünden Uzaklaşıp Toprakla Bütünleşmek İsteyen Vatandaşlarımız İçin 200 Hobi Bahçesi Ve Kamp Alanları İnşa Edeceğiz.

16-         Norduz Koyunu Yününü Tekrar Ekonomiye Kazandıracağız, Yerel Kooperatifleri Destekleyecek, Kültürümüze Özgü Yün İşletmeciliğini Teşvik Edeceğiz.

17-         9 Mahallemizi Kapsayan İmar Çalışmamızı Hayata Geçireceğiz. Yeni Akslar, Bulvarlar, Yol Ve Meydanlar İle Mahallelerimizi Güzelleştireceğiz.

Programda AK Parti İl Başkan Vekili Abdullah Çalım, önceki dönem İl Başkanı Abdullah Aras, AK Parti İlçe Başkanı Garbi Erdoğan da birer konuşma yaptı. Programa muhtarlar, esnaflar, STK temsilcileri, teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-VEYSEL İZGİ