Kısa bir süre önce VASKİ tarafından alel acele suya yapılan yüzde 30'luk  zammın temel insan haklarına aykırı olduğunu ifade eden Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu "Su temel bir insan hakkıdır. Anayasamızda bu hak güvence altına alınmıştır. Suyu temin etmek, vatandaşlarına en temiz ve en uygun şekilde ulaştırmak mahalli idarelerin en asli görevidir. Kadim şehrimiz Van ilimiz su konusunda hatrı sayılır bir zenginliğe sahiptir. Birçok ile kıyasladığımızda kendi öz kaynaklarında suyu çıkaran bir şehre sahibiz.Fakat VASKİ'nin hizmetleri kamlubağa hızıyla yapılırken, jet hızıyla yapılan yüzde 30'luk su zammını anlamakta bir hayli güçlük çekiyoruz. Kimsenin bu durumu tüketicilere reva görmesini kabul edemeyiz.

MEB'den öğretmenleri ilgilendiren yeni karar! MEB'den öğretmenleri ilgilendiren yeni karar!

Biz suyu Karadeniz'de mi getiriyoruz. Biz suyu Marmara bölgesinde mi getiyoruz. Suyu tırlarla mı taşıyoruz ki maliyet artışı olmuş haberimiz yok. Traji komik bir hadise ile karşı karşıya geldik.

Kendi kaynaklarımızdan çıkardığımız suyun bu kadar pahalıya satılması gerek temel ihtiyaç maddesi olan suya ulaşılması noktasında insanları sıkıntıya sokacak gerekse de Cumhurbaşkanımız Yüzyılın Kabinesi ile birlikte fahiş fiyatlarla mücadelesini sekteye uğrayacaktır. Biz Tüketiciler Birliği Van Şubesi olarak bu anlamsız zammın düşürülüp geri çekilmesini bekliyoruz" dedi.

Editör: Şaban Beyazsaç