AK Parti’nin İpekyolu İlçe Belediye Başkanı olarak açıklandığı andan itibaren en çok konuşulan isimlerden birisi olan İsa Berge, kentteki gazetecilerle ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Sorun ve proje odaklı konuşma yerine gazetecileri dinleyen ve “Bu kentin sorunlarını en iyi gazeteciler biliyor” diyerek gazetecileri dinlemeyi tercih eden Berge, kentle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Belediyeler eliyle yapılan yanlışlara değinen, İpekyolu ilçesinin birçok sorunundan söz eden Berge, namzet olduğu belediye başta olmak üzere önemli eleştirilerde bulundu. İpekyolu’nun sadece görünen tarafına yoğunlaşan bir siyaset ve hizmet sürecine vurgu yapıp ilçe başkanı Yavuz Kuşan’ın çalışmalarına da değinen Berge, “Yavuz Kuşan’ın dışında kim Bostaniçi Mahallesini ziyaret etmiş, bilmezler. İpekyolu ilçesine bağlı mahalleleri bilmezler. Yıllardır taşıma suyla değirmeni çevirmeye çalıştılar ama taşınan suyla değirmen dönmez.” diyerek ilçenin genelinin dinlenmesi ve ortak kararlar alınması gerektiğine vurgu yaptı. Buluşmaya, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

BERGE: KENTİN SORUNLARINI EN İYİ GAZETECİLER BİLİYOR

Basın mensupları ile buluşmasında konuşmaktan çok dinlemek için gazetecilerle buluştuğunu ifade eden Berge, “Basın mensupları şehrin bizden çok daha iyi biliyor. Şehrin her köşesine çok iyi biliyor. Kentin sorunlarını siyasetçilerden çok iyi biliyor.” diyerek istişare ağırlıklı bir toplantı için bir arada olduklarını söyledi. Van ile ilgili gazetecilerin fikirlerini dinleyen Berge, karşılıklı istişarelerden oluşan toplantıda, “Yılardır kangren olan sorunları karşı karşıya geliyoruz. Bütün olumsuzlukları bir kenara bırakarak Van için İpekyolu için tertemiz bir sayfa açmaya hazırız.” Şeklinde konuştu. Bir taraftan seçim çalışması yürütürken bir taraftan da hangi işi ne zaman yapacaklarını konuştuklarını de ifade etti.

“İŞTE BENİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINA İTEN DURUM” DEYİP ANLATTI

CANLI TAKİP | VAN İPEKYOLU 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP | VAN İPEKYOLU 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

“Biz altyapımızı oluşturduk. Plan ve projelerimizi hazırladık. İpekyolu’nun tüm eksiklerini gidermek için proje ürettik. Bunları bugünden başlayarak zaten konuşacağız. Fakat bundan önce ben, süreçte beni belediye başkan adaylığına iten bir durumu anlatmak istiyorum. Yıllardır esnaf ve sanatkarların başkanlığını yapıyorum. Belediye çalışmalarını çok iyi gözlemleyebiliyorum. Zabıtanın dışında hiçbir daire başkanı benim kadar belediyeye gidip gelmiyor. Ben her gün elimde bir dosyayla belediyeye gidiyorum. Esnaflarımıza ciddi anlamda belediyeler tarafından ceza veriliyor. Oysaki belediyelerin görmezden geldiği dünya kadar yapı var.”

“SEÇMENİMİZ HİZMETE OY VERMELİ”

“Adam 5-10 katlı binayı yapıp bitiriyor. Esnaf içine girip dükkân açınca belediye gidip mühürlüyor. Peki siz bina yapılırken neredeydiniz? Buna göz yumdunuz. Esnaf dükkân açtıktan sonar gidip kapısını mühürlüyorsun. 340 bin lira tente cezası olabilir mi? Yerel yönetimler hizmet yeridir. Halkımızın yerel yönetimlere çok ideolojik bakmaması gerekiyor. Çünkü yol, park, altyapı, üstyapı, çocuklarımıza burs, yaşlılarımıza hizmet gibi bin kalem sayabilirim. Seçmenlerimizin hizmete oy vermesi lazım” dedi.  

“BENİM ZATEN ÜÇ KOLTUĞUM VARDI, KOLTUK İÇİN DEĞİL HİZMET İÇİN GELDİM”

Tüm çalışmalarını karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak hayata geçireceğini belirten Berge, “Devletimizin kaynaklarını halkımıza aktaracağız. Bugün Erzurum, Kayseri, Malatya’ya baktığımızda inanın içimiz acıyor. Van’ın üçte biri etmeyen Elazığ bile metropol şehre döndü. Hükümetimizin, devletimizin kaynakları doğru kullanılmadığı sürece maalesef Van her geçen gün geriye gidecek. Benim geliş amacım vallahi, billahi hizmettir. İpekyolu Belediye Başkan Adayı olmamın tek nedeni halkıma ve şehrime hizmet etmektir. Bunun için geldim. Toplumun faydasına olan bir koltuğu, millettin olan koltuğu asla kendi menfaatlerim için kullanmam. Benim 3 tane koltuğum vardı. Üçünü bırakıp hizmet geldim. Derdim koltuk olsaydı bırakmazdım. Ben işletme mezunuyum. Yüksek lisansımı da kamu yönetimi yerel yönetimler üzerine yaptım. Yerel yönetimlerle ilgili gerekli bilgiye sahibim. Tüm tecrübelerimi Van’a, İpekyolu’na aktaracağım.”

BERGE: BELEDİYENİN BÜTÇELERİ GENÇLİK MERKEZLERİNE HARCANAK AMA BELEDİYE KİRADA OTURACAK! BU ETİK DEĞİL…

İpekyolu belediyesinin bir hizmet binasının olmamasına değinen Berge; “Belediyemizin binası yok, yıllardır kirada oturuyor. Belediye kendine bina yapacağına gençlik merkezi gibi yerlere halkın parasını harcıyor. Bu yanlıştır, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın işidir. Proje üretin, milletvekilleriyle birlikte bakanlığa sunun ondan sonra zaten gençlik merkezleri yapılır. Belediyenin bütçesini gençlik merkezlerine harcayacaksınız, belediye kirada oturacak. Fakir fukara evine ekmek götüremeyecek. Yaşlılarımız için bakım evi, çocuklarımız için kreş olmayacak. Bakanlığın bütçesinden çıkan parayı belediyenin bütçesinden harcayacaksınız. Bu doğru ve etik değil.” ifadelerini Kullandı.

9813Aefd 2A93 439E 89B3 91B2B6B61B25

“TAŞIMA SUYU İLE DEĞİRMEN DÖNMEZ”

Teşkilat üyelerini sürekli sahada olduklarını söyleyen Berge, “Kayyumlar mülki amirlerden oluşuyor. Türkiye’nin öbür ucundan geliyor. Adamın bir suçu yok. Adam Van’ın caddesini, sokağını bilmiyor. Şehri tanımıyor ama ertesi gün bakıyoruz belediye başkanı olmuş, bugüne kadar Yavuz Kuşan’ın dışında kim Bostaniçi Mahallesini ziyaret etmiş, bilmezler. İpekyolu ilçesine bağlı mahalleleri bilmezler. Yıllardır taşıma suyla değirmeni çevirmeye çalıştılar ama taşınan suyla değirmen dönmez. Bu şehrin gerçek sahipleri bizleriz. Ben halkın içinden gelmiş biriyim. İnanın yönetecek gücü, kuvveti, kabiliyeti kendimde bulmazsam asla aday olmazdım. Ortak akılla Van’ı yöneteceğiz. Devletin bütün imkanlarını Van için seferber edeceğiz. Hükümet her türlü imkanı sunuyor. Zamanlama, planlama ve doğru insanlarla yol yürüyeceğiz.”

PROJELER ARASINDA İPEKYOLU’NU SIKIŞIKLIKTAN KURTARMA PLANLARI DA VAR

Vatandaşın taleplerini bildiklerini ve vatandaşa yakın olduklarını da vurgulayan Berge, “İnsanlarımızın ne istediğine öğrenmek çok zor değil. Yeter ki siz gidip onları dinleyin. Belediyeler en rahat yönetilecek yerlerdir. Yeter ki vicdanı davranın. Halkın parasını halka vereceksiniz. Allah nasip ederse her şey olur. Bütün çalışmalarımızı halkımızla görüş alışverişinde bulunarak hayata geçireceğiz. Tüm çalışmalarımızda şeffaf olacağız. Halka hesap verebilir bir yönetim anlayışı olacak. Söz konusu Van ise elimizi taşın altına koyup çalışacağız. Ayrıca yıllardır esnaf odası başkanlığı yaptığım için Büyükşehir Belediyesi’ni kazanırsak esnaf daire başkanlığını kurmak için girişimlerde bulunacağız. Bunun gibi birçok yeni proje ve süreç üzerinde çalışacağız. İpekyolu’nda kesinlikle esnafların sorunlarını çözmek için birim oluşturacağız. Bostaniçi Mahallesi, Sürmeli, Yalımerez’de olan kısımlara yüksek kat ruhsatı vererek şehri yayacağız.” gibi projelerden de söz etti. Öte yadan Berge, detaylı proje ilanını ise gelecek hafta yapacaklarını ifade etti.

KUŞAN: SÖZ KONUSU İPEKYOLU OLUNCA EZBER BOZULUYOR

İpekyolu için çalışmalara hızla başladıklarını dille getiren AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, “Göreve başladığımız günden bu yana birçok mahallede karış karış gezdik. Vatandaşlarımızın dertlerini dinledik. Kadın kolları başkanlığından yürütülen çalışma kapsamında 76 bin 300 haneye ulaştık. Bu verileri sisteme yüklenildiğinde şaşkınlıklara karşılanıyor. Bu verileri kısa sürede toplamak kolay değildir. Söz konusu İpekyolu olunca ezber bozuluyor. Başladığımız günden bu yana hedefimiz İpekyolu Belediyesini kazanmak oldu. İsa Başkanımız ile beraber çalışıyoruz. Beraber projeler üzerine çalışıyor, beraber hareket ediyoruz. STK’lar karşısında iyi bir ivme yakalamış durumdayız. Halkımızın destekleriyle İpekyolu belediyesini kazanıp ilçemizi en üst seviyelere getireceğiz.” Dedi.  

ORHAN: BELEDİYELER HALKA HİZMET MAKIMIDIR

Halkımızın teveccühü İpekyolu Belediyesini kazanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, “İsa Başkanımıza görev verildiği günden bu yana sahada çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kendisini yakından tanıyan çok kıymetli bir kardeşimizdir. Belediye başkanlığı kendi koltuğunda oturayım değil halka hizmeti olan bir makamdır. İsa başkanımızda bu mütevaziliği ile İpekyolu Belediye başkanlığına namzettir. Cumhurbaşkanımızın kendisine olan teveccühü kendisini işaret edişi toplumun her kesiminden aldığı bir tercihidir. Biz bugüne kadar hiçbir yolu kazanmayacağız diye çıkmadık. Halkımızın teveccühü İpekyolu Belediyesini kazanacağız. AK Parti olarak Türkiye’nin dört bir yanına hizmetler yapıldı. Kentimizde bu çalışmalardan nasibini aldı. İpekyolu Belediyesin alarak bu çalışmalarımızı daha hızlandıracağız.” dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER