AK Parti Olağanüstü Kongresi'nde MKYK asil üyeler arasında yer alan Emre Ete kimdir?

Emre ETE aslen Siirtli olup,1982’de Van’da doğdu. Lisans eğitimini Amerika’da Cleveland State Üniversitesi İşletme bölümünde yaparak, aynı üniversitede MBA işletme mastırını tamamladı. Ete, 2007 itibariyle teknoloji, züccaciye ve fuarcılık sektörlerinde önde gelen firmaların yönetim kurullarında yer almaktadır.

Aktif iş sorumluluklarının yanı sıra önemli sivil toplum kuruluşlarındaki görevlerini de başarı ile yürüten Ete, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu (TTOK) Üyeliği,  Fenerbahçe Kongre Üyeliği, DEİK Orta Amerika ve Sırbistan- Türkiye İş Konseyi Yürütme Kurulu üyeliği, Dünya Fahri Konsoloslar Derneği (DFKD) Yönetim Kurulu Başkanlığı, Honduras Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosluğu, görevlerine halen devam etmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde her yıl düzenli olarak gerçekleşen Dünya Helal Zirvesi Konsey Başkan yardımcısı da olan Ete, 2015 yılında, G-20 Türkiye Dönem Etkinlikleri kapsamında düzenlenmiş olan Uluslararası Kobi Şurası’nda, Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ‘’2015 Yılı En İyi Genç Girişimci ‘’ ödülünü almıştır.

Ak Parti Siyaset Akademisi Sertifika Programını başarı ile tamamlayan Ete, AK Parti teşkilatlarında çeşitli görevler üstlenmiş ve 26. Dönem Ak Parti İstanbul Milletvekili Adayı olmuştur. Ayrıca Ak Parti Genel Merkez 6.Olağan Kongre’sinde MKYK yedek üyeliğine seçilen Ete, şu an Ak Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevine devam etmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.