MİT Müsteşarlığı görevini yürüten Hakan Fidan, açıklanan yeni Kabine'de Dışişleri Bakanı oldu.

Gelin eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı yakından tanıyalım...

1968 yılında Ankara'da dünyaya gelen Hakan Fidan, Kara Kuvvetleri Muharebe Okulu ve Kara Kuvvetleri Dil Okulu mezunudur.

Akademik tahsilinin büyük kısmını TSK'daki görevi esnasında yapan Fidan, Almanya'da bulunan NATO Süratli Reaksiyon Kolordusu İstihbarat ve Harekat Başkanlığı'nda yurtdışı görevde bulundu.

Başarılarla dolu bir kariyer...

Fidan, bu dönemde University of Maryland University College'dan Siyaset ve Yönetim Bilimi alanında lisans dereceleri, yurda döndükten sonra Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden yüksek lisans ve doktora dereceleri aldı.

Türk dış politikası alanında dersler verdi

TSK’daki astsubaylık görevinden mecburi hizmetini müteakip istifa eden Fidan, Büyükelçilik Siyasi ve Ekonomik Danışmanlığı, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Başkanlığı, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı (Dış politika ve uluslararası güvenlikten sorumlu) görevlerinin yanı sıra Başbakanlık Özel Temsilciliği görevlerini de yürüttü.

En genç MİT Müsteşarı olmuştu

Türk Dış Politikası alanında akademik çalışmalarıyla bilinen Fidan, Hacettepe ve Bilkent Üniversitelerinde uluslararası ilişkiler alanında dersler verdi. Fidan daha sonra kısa süre sürdürdüğü MİT Müsteşar Yardımcılığı görevinin ardından 2010 yılında MİT Müsteşarı olarak atandı. Göreve geldiğinde 42 yaşında olan Türkiye’nin en genç MİT Müsteşarı olma ünvanına da sahip.