ŞEHRİVAN ÖZEL - Geçtiğimiz yıllarda modern bir arıtma tesisinin yapıldığı, Van Gölü kirliliğinin önüne geçmesi için büyük umut olarak görülen Van Katı Atık Arıtma Tesisi’nden iki yıldır kötü kokular yükseliyor. Mesele kentte ciddi bir tartışma konusu olmaya devam ederken konuyla ilgili feryat eden son kişi iş insanı ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığını açıklayan Şemsettin Bozkurt oldu.

BOZKURT’TAN KENTİN DİNAMİKLERİNE: SİZ BUNDAN HİÇ RAHATSIZ OLMUYOR MUSUNUZ?

Vanspor Başkanı Kıyak'tan flaş sözler! Vanspor Başkanı Kıyak'tan flaş sözler!

Bozkurt, İskele civarında büyük bir alanda hakim olan arıtma tesisi kaynaklı koku ile ilgili yaptığı paylaşımda duruma tepki gösterirken, soruna sessiz kalan kesimeleri de eleştirdi. Bozkurt mesajında; “Van’a yaptırılan trilyonluk arıtma tesisleri çalışmıyor mu? Van’daki sözde yeni nesil arıtma tesislerinin çevresindeki çok geniş bir alanda; Van YYÜ / Van OSB / Kalecik Köyü / İskele / Abdurrahman Gazi / Altıntepe ve Şemsibey mahallelerinde lağım kokusundan durulamıyor! Ya Allah aşkınıza siz ne biçim insanlarsınız? Siz bundan hiç rahatsız olmuyor musunuz? Bu durumdan hiç mi rahatsız olan siyasetçi, bürokrat, akademisyen veya STK’cı yok? Neden hiçbiriniz tepki gösterilmiyorsunuz? Sizin hiç mi vicdanınız yok?” dedi.

“ELİNİZİ NEYERE ATSANIZ BAŞKA BİR SORUN ÇIKIYOR”

Öte yandan kentin biriken sorunları ile ilgili de yorum yapan Bozkurt, son dönemlerde çözülmeyen ve daha da büyüyen sıkıntılar ile ilgili olarak; “Van artık o kadar büyük bir sorun yumağı haline büründü ki, elinizi nereye atsanız başka bir sorun çıkıyor. Bu sorunları bilmeyen yoktur. En gencimizden en yaşlımıza kadar neredeyse Van'ın tüm sorunlarını analiz edemeyecek hiç kimse yoktur. Peki neden ileri gidemiyoruz? Çünkü çözüm için karşı çıkmak kararlı olmak ve fedakâr olmak gerekiyor. Maalesef birçok yerde sorunlar kendimize dokunduğu için göz ardı ediyoruz. Ya da küçük ve basit hesaplara kurban oluyoruz. Duygusal ve ön yargılı yaklaşıyoruz. Önce biz değişeceğiz sonra kentimizi değiştireceğiz. Yoksa bizden sonrakilerin ahı ile göçüp gideceğiz.”

Editör: Necmettin Dursun