Edremit Belediyesi, maviedremit.com e-ticaret projesinin lansman toplantısını gerçekleştirdi. Bu proje sayesinde Aile Destek Merkezlerinde kadınların ürettiği ürünler, ücretsiz bir şekilde yurt içi ve yurt dışına pazarlanarak aile bütçesine katkı sunulacak.
Edremit Aile Toplum Merkezi’nde düzenlenen E-ticaret Modül Lansman Toplantısı, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın katılımıyla gerçekleştirildi. 
Bölgede bir ilk olma özelliği taşıyan ve Edremit Belediyesi tarafından hayata geçirilen maviedremit.com projesiyle kadınların el emeği ürünleri ücretsiz bir şekilde il dışına açılacak.

“SOSYALLEŞEBİLEN VE AİLE BÜTÇESİNE KATKIDA BULUNAN KADINLAR HEDEFLİYORUZ”

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı İsmail Say, “Birkaç yıllık emeğin bugün hasatını alıyoruz. Biz göreve geldiğimizde Türkiye’de nüfusa oranla en fazla Aile Destek Merkezi Edremit’te vardı. Ancak buralar sadece Edremitli kadınların gidip vakit geçirdiği, dikiş-nakış öğrendiği ama bunu endüstriyel hale getiremedikleri, aile bütçelerine katkıya dönmesi noktasında profesyonel bir çalışma yapamadıkları yerlerdi. 2019’dan önce Edremit belediye Başkanlığı’nın bir kadın aile müdürlüğü yoktu. Aile Toplum Merkezi yoktu. Burada özellikle Edremitli kadınlar var, çocuklar var. Bir taraftan çocuklar, ilgili hocalarımız tarafından eğitim alıyor. Müzikten dikiş nakışa, seramikten diğer alanlara kadar onlarca dal var. Ama bunu endüstriyel hale getirecek bir dokunuş yoktu. Aslında hedefimiz çok daha öncesinde bu işe başlamaktı. Sosyal medyadan, internetten paylaşmış olduğunuz bir paylaşımın 7 saniye sonra 10 bin 20 bin kilometre ötede dünyanın bir başka ucuna gidebildiği bir çağda yaşıyoruz. Artık sergiler, çadırlar, kooperatifler fiziken bulunan alana hitap ediyor. Ama bugün Balıkesir’den, Antalya’dan, İzmir’den, Edirne’den hatta yurtdışından sipariş alabilecek bir sistem kurduk. Hayatımızın her tarafında zaten e-ticaret var. Her türlü iş ve işlemde e ticaret var. Edremitli kadınların ürettiği ürünleri pazarlayabilecekleri, endüstriyel hale getirebileceği, evinde anne dışarıda kadın olarak sosyal hayatı olan, sosyalleşebilen bununla birlikte de aile bütçesine katkıda bulunan, aile bütçesi omurgası olabilecek şekilde hedefliyoruz” dedi.

“BÖLGEDE DE BİR İLK”

Van’da belediye emeklilere 2 bin TL bayram ikramiyesi verecek! Van’da belediye emeklilere 2 bin TL bayram ikramiyesi verecek!

Projenin bölgede bir ilk olma özelliği taşıdığını ve ücretsiz olduğunu belirten Say, “20-21 yıldır iktidarda olan, 1994’ten bu yana Belediye Başkanı olarak icracı görevlere gelen ve şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olan liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidara gelir gelmez Aile Bakanlığını kurması. Aile Bakanlığı’ndan sonra sosyal politikalar ve sonrasında uzantılarında onlarca alanda sosyal devletin nasıl yapılacağını en güzel örneklerini gördük, görüyoruz. Hastanelerden sosyal yardımlara kadar, sosyal politikalara kadar hakikaten gün geçtikçe alan ve kalem sayısı büyüyor. Ama biz bugün burada şunu da yapmak istedik, sadece veren değil, kendi emeğini, kendi öğretisini, kendi kurs almış olduğu eğitimi artık enerjiye, katkıya, ekonomiye çevirebilen bir kadın birliği oluşturalım istedik. Biz son 4 buçuk yıldır kadın odaklı, kadın merkezli gelen hiçbir projeye hayır demedik. Ve nitekim Edremit’te kurulan kadın kooperatiflerinden kadın emeği pazarına kadar ve bu da Van’da ilktir, her sene birkaç kere özellikle kadın aile müdürlüğümüzün yapmış olduğu ürünleri sergileyecek mekânlar oluşturduk. Fuarlar açtık. Nitekim Van çapında da, il dışında da oluşturulan tüm fuarlara katılmaya çalışıyoruz. Bu noktada inşallah bundan sonra daha profesyonel, Edremit'in bir marka olduğu, ismini de Mavi Edremit koyduk. Artık maviedremit.com bir site. Biz belki Edremit özelinde bir çalışma yaptık ama İpekyolu’ndan, Tuşba’dan, Van’ın neresinden olursa olsun kadın emeğinin olduğu, kadınların talepkar olduğu her alanda onlara alan açtık. Bu site sizin, bizim değil. Hiçbir ücreti yok. Bugüne kadar kadın emeği pazarından hiçbir ücret almadık. Yine yöresel ürünler pazarı dediğimiz bir alan açtık. Bölgede de bir ilk. Kadınların ürünlerini sergileyebilecekleri ücretsiz alanlardan biri. Bu noktada da tekrar talepte bulunan tüm kadınlarımıza açık bu alanımız” ifadelerini kullandı.

“KADINI YA EVE HAPSETTİK YA EVE GELMEDİ”

Başkan Say sözlerini şöyle tamamladı: “Erdemkent’te de daha önce bir Aile Destek Merkezimiz vardı ama maalesef taziye evi ve çocukların eğitim göreceği bir etüt salonu yoktu. Oradaki yapıyı taziye evi ve etüt salonu olarak dönüştürmüştük. Ancak orada da özellikle bir Aile Destek Merkezinin ihtiyacını gördük. Bugün bunun da müjdesini verelim. Millet Bahçesine kurulan alanımıza etüt salonunu taşıyarak o alanın büyük bir kısmını Erdemkent’e hitap edecek Kadın Aile Merkezinin bir şubesi olan Aile Destek Merkezi olarak planladık. Birkaç hafta içerisinde faaliyete geçecek. Kadını ya eve hapsettik ya eve gelmedi. İkisinin ortasını tutturamadık. Evinde çocuklarıyla ilgilenen, eşiyle ilgilenen, evinde bir aile hayatı olan çünkü aile malumunuz, toplumun sarsılmaz parçası olmak zorunda. Aile kurumunu dağıttığınız an toplumu dağıtırsınız. Biz evine giden, dışarıda sosyalleşen, evine katkıda bulunan ama aynı zamanda çocuklarını da yetiştiren bir kadın örneği oluşsun istiyoruz. Bu noktada da Edremit Belediyesi olarak emrinizdeyiz. Tüm çalışmalarınızda şimdiden başarılar diliyorum. İnternet sitemizin de şimdiden tüm kadın girişimcilere, emekte bulunan tüm kadınlarımıza hayırlı olsun diyorum.” Konuşmanın ardından Kadın Emeği Pazarı e-ticaret projesinin resmi açılışı yapıldı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ORHAN SAĞLAM