Türkiye, Çinli otomobil üreticilerinin dikkatini çekmeye devam ediyor. Son dönemde ülkemizdeki Çinli otomobil üreticisi sayısı önemli oranda arttı. Bunlardan sonuncusu ise Changan olacak. Dev firma Türkiye’ye en ucuz modeli Alsvin ile giriş yapacak.

İKİNCİ EL FİYATINA SIFIR OTOMOBİL 

Changan hali hazırda Çin’in en büyük otomobil üreticilerinin başında geliyor. Asya pazarında zirveye oynayan Changan, artık Türkiye’de de zirve için mücadele edecek. Bunun en önemli göstergesi ise Alsvin modelini çok ucuz bir fiyata satışa sunulacak olması. Peki Alsvin nasıl bir model. İşte o muhteşem fiyatlı otomobilin özellikleri...

Bedelli askerliğe gelecek zam miktarı belli oldu! İşte yeni rakam Bedelli askerliğe gelecek zam miktarı belli oldu! İşte yeni rakam

FİAT EGEA SEGMENTİNDE 

Alsvin’in Egea formatında bir model olduğunu söyleyebiliriz. Sedan yapıda gelen otomobilin ölçüleri de Egea ile benzer formlarda. Yani arada önemli bir fark bulunmuyor. İç donanıma baktığımızda, teknoloji açısından gayet zengin olduğunu görüyoruz. Öyle ki en boş modelinde bile multimedya ekranı yer alıyor. Bu durumun temel nedeni ise Çin menşei bir otomobil olması. Malum Çin’de bu tarz teknolojiler çok ucuz.

Alsvin ilk etapta sadece benzinli motor seçeneği ile Türkiye’de satışa çıkacak. Fakat bu fiyat seçeneğiyle bile yok satacağını söyleyebiliriz. Changan’ın Türkiye pazarı için çok hevesli olduğu ve sağlam bir giriş yapmak için otomobil fiyatlarını ilk etapta düşük tutacağı sızdırılan bilgiler arasında.

290 BİN TL'YE SIFIR OTOMOBİL 

Zaten sızdırılan fiyat etiketini TL’ye çevirip vergileri eklediğimizde karşımıza 290 bin TL gibi günümüz şartlarında oldukça uygun bir etiket çıkıyor. Genel olarak otomobilin tipi de çok fena sayılmaz. Kısaca özetlememiz gerekirse bu otomobil, bu fiyatıyla Türkiye’de yok satar diyebiliriz. Tabi ki yine de bekleyip göreceğiz.

Editör: Necmettin Dursun