Türkiye genelinde olduğu gibi Van’da da 14 Mayıs seçim heyecanı sürerken kentte partilerin milletvekili aday adayları çalışmalarını hızlandırdı. Cumhuriyet Halk Partisi’nden Van milletvekilli aday adayı olan Aziz Örek de sahadaki hareketlilik ve seçimle ilgili önemli değerlendirmelerde bulunarak, hizmete ve göreve hazır olduklarını söyledi. CHP’nin genç ve vizyoner adayı olarak öne çıkan ve adaylığı önemli kesimlerce takdir gören Örek, alanda CHP’ye yönelik müthiş bir ilgi olduğuna dikkat çekti.

ÖREK’TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Türkiye sıcak bir seçime gidiyor. Ülke genelinde olduğu gibi Van’da da Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için çalışmalar sürüyor. Seçime yaklaşık 45 gün kalırken, aday adayları da seçim hazırlıklarını hızlandırıyor. Kentteki tüm partilerde hareketlilik devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Van milletvekilli aday adayı olan Aziz Örek de CHP Van İl Başkanlığını ziyaret ederek, sahadaki çalışmalar hakkında istişarede bulundu. Örek’in ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirten CHP Van İl Başkanı Hakan İlvan, adaylarla hasbihal halinde olduklarını aktardı. Kentin sorunları için önemli bir göreve talip olduklarını ifade eden Örek ise sahadaki hareketlilik ve seçimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

VAN’DA SEÇİM ÇALIŞMALARI HIZLANDI

Seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Van İl Başkanı Hakan İlvan, “Bildiğiniz gibi seçim süreci hızlandı. Adaylarımız artık belirlenmeye başladı. Aday adaylarımız Ankara'da başvurularını yaptılar. Süreç artık genel merkezde adaylarımızın belirlenmesiyle ilgili devam ediyor. Bu süreçte bizler de bu Van'da sahada çalışmalarımızı yapıyoruz. Aynı zamanda aday adaylarımız buraya geliyorlar. Kendileriyle oturuyoruz, hasbihal halindeyiz. Aday adaylarımız bizler için çok değerli. Aynı zamanda kendi bölgelerinde de çalışmalar yapıyorlar. Adaylar belirlendikten sonra da bütün aday adaylarımızla hep beraber yine çalışmalarımız devam edecek” Dedi.

“SAHADA MÜTHİŞ BİR DİP DALGA VAR”

BDDK'dan yeni mevduat kararı! Bin liraya yükseltildi BDDK'dan yeni mevduat kararı! Bin liraya yükseltildi

CHP Van İl teşkilatı olarak sahada aktif çalıştıklarını belirten İlvan, “Genel başkanımızın direktifleri doğrultusunda partimizi tamamen halk tabanına indirmek için uğraşıyoruz ve 2 senedir de halkla birlikteyiz. Yaklaşık 238 bin haneyi tek tek ziyaret ettik. Üye sayılarımızı arttırdık. Şu anda sandık çalışmalarını yapıyoruz. Sandıklara sahip çıkmak için avukatlarımız var. Onlar sahada olacaklar. Sandıkları ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Süreç bu şekilde şu anda devam ediyor. Sahada müthiş bir dip dalga var. Zaten bu dalga gittikçe büyüyor. Sahada bize olan teveccüh müthiş bir şekilde artıyor. Partimiz her geçen gün insanlarla dolup taşıyor” ifadelerini kullandı.

“HALKIN TAKDİRİ NEYSE O ÇIKSIN İSTİYORUZ”

İlvan, son olarak şunları söyledi: “Bu süreçte geriye bir tek seçim günümüz kaldı. İnşallah o gün bütün partiler sandıklara sahip çıkacaklar. Sandıktan biz halkın takdiri neyse o çıksın istiyoruz. Halkın teveccühü kimden yanaysa o çıksın istiyoruz. Hiçbir şekilde birbirimizi kırmadan, incitmeden seçim sürecini bitirip halkın iradesini artık cumhurbaşkanlığında da milletvekilliğinde de görmek istiyoruz”

ÖREK: ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTECEĞİZ

CHP Van milletvekili aday adayı Aziz Örek ise şunları söyledi: “12 yıllık bir üniversite görevimden sonra ben de kamudan istifa edip bu değişim sürecinde 2023 genel seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekilliği aday adaylığı için müracaatta bulundum. Partimizin Van İl Başkanlığında hem il başkanımızı hem yönetim kurulu üyelerimizi ziyaret ettik. Kendileriyle hem seçim sürecinde olabilecek çalışmalar hakkında istişarelerde bulunduk, desteklerimizi ilettik. Biz zaten istifa ettiğimiz günden beri seçimlerle ilgili kendi çevremizde çalışıyoruz. Tabi bu çalışmaların aday listelerinin açıklanmasına müteakip daha da artacağı aşikar. Hayırlısıyla adaylığımız eğer açıklanırsa biz de yine hem sahada bunu daha aktif bir şekilde yapacağız hem de Kemal Kılıçdaroğlu başkanımızın seçilmesi için çalışmalarımızı yürüteceğiz. Ondan sonra en çok vekili alabilmek için çalışmalarımızı yürüteceğiz.”

“VATANDAŞ BİZE SAHİP ÇIKIYOR”

Sahada iktidar için ciddi bir değişim talebinin olduğunu vurgulayan Örek, “İnsanlar hem ekonomik hem özgürlük alanlarında ciddi sorunlar yaşıyor. Bu anlamda hemen hemen birçok kişinin sorunlarının olduğunu görüyoruz. Vatandaşlarımız adaylara sahip ve partilere sahip çıkıyor, ‘yürüyün biz sizin arkanızdayız’ diyorlar. Dolayısıyla 14 Mayıs’ta ben ciddi bir değişimin olacağına inanıyorum. Bir görev verilirse o görevi icra edeceğiz. Biz göreve, hizmete hazırız ve vatandaşlarımızın emrindeyiz ” Diye ekledi.

“HERKES ELİNDEN GELEN KATKIYI SUNACAKTIR”

Cumhuriyet Halk Partisi'nde aday adaylık için çok kıymetli başvuruların olduğunun altını çizen Örek, şunları anlattı: “Genel merkez bütün bu adaylar arasında kendince liste yapacak, herkese yer veremeyecek. Dolayısıyla kendi kriterlerine göre, kendi stratejisine göre 8 tane aday belirleyecek. İnanıyorum ki diğer adaylarımız da aday gösterilsin gösterilmesin herkes bu seçim çalışmasında elinden gelen katkıyı sunacaktır. En liyakatli listenin hazırlanacağını ben açıkçası hem genel merkezdeki çalışmalarda hem buradaki çalışmalarda görebiliyorum. Liste bize tebliğ edilirse biz o listeye saygı duyar, gerekli çalışmaları da yaparız. Adaylık için istifa ettiğimde de çok güzel destekler aldım. Bu anlamda da mutluyum.”

“HALK EKONOMİNİN DÜZELMESİNİ İSTİYOR”

Örek, cümlelerini şöyle tamamladı: “Çok ciddi bir kutuplaşma var ama bu kutuplaşma halk arasında değil, tamamen üst yönetimden siyasiler arasında bir kutuplaşma var ve bu kutuplaşmayı da bilerek yapıyorlar. Yani oy devşirmek için yapıyorlar. Dolayısıyla halk bu kutuplaşma dilinden artık nefret ediyor. Bunu onaylamıyor ve genel başkanımızın özellikle son dönemlerdeki birleştirici söylemleri şu anda sahada da çok güzel karşılık buluyor. Halk artık bu ötekileştirme dilinden bıkmış, daha kendi reel sonuçlarını görmek istiyor. Halk ekonominin düzelmesini istiyor. Halk ötekileştirme olmayan söylemlerde bulunulmasını istiyor. Halk kucaklaşmak istiyor, barışmak istiyor. Dolayısıyla halkın talepleri önemli şeyler. Şu anda genel başkanımız bu anlamda çok güzel de bir duruş sergiliyor. Bizler de bu duruşu devam ettireceğiz. Halkın beklentisi samimiyet, güzel bir dil ve sorunların çözülmesidir. Biz de bu konulara talibiz ve elimizden geleni de yapacağız”

Editör: TE Bilisim