ŞEHRİVAN HABER: HAKİM İNALÖZ-ERDAL ERBAŞ

İl başkanlığına Av. Seracattin Bedirhanoğlu geldikten sonra büyük bir ivme yakalayan ve kentte adından ciddi manada söz ettiren bir parti haline gelen Cumhuriyet Halk Partisi, Van’da tarihinde ilk olacak bir çalışmaya imza attı. Başkan Bedirhanoğlu’nun organizasyonuyla CHP, genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığı, A takımının katılımı ile ülke genelindeki 248 belediye başkanı ile Van’da buluştu. Günledir kentin dört bir yanında ve 13 ilçesinde buluşmalar, görüşmeler ve ziyaretler gerçekleştiren CHP’li siyasetçiler ve belediye başkanları kentin gündemine damga vururken, dün itibariyle tamamlanın çalıştayda Van’ın da öne çıktığı önemli değerlendirmeler yapıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, yaptığı ziyaret ve değerlendirmeler ile yaygın medyanın da gündemine düşen açıklamalar yaparken Van için de “Kaderine terk edilmiş” yorumu yaptı. Kılıçdaroğlu ayrıca, “Sadece Vanlıların kaderini değil, söz veriyorum Türkiye’nin kaderini değiştireceğiz. Herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Her grubun huzur içinde yaşadığı bir Türkiye inşa edeceğiz.” Dedi.

CHP VAN’DA YAPTIĞI ÇALIŞTAY İLE SEÇİM ÇALIŞMASININ DA STARTINI VERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Van’daki 3 günlük kamp süresi tamamlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında organize edilen çalıştayda 248 il-ilçe belediye başkanı, yaklaşan genel seçimleri değerlendirdi. CHP’nin seçimin startını Van’dan verdiği şeklinde yorumlanan ziyaretler ve hazırlanan çalıştay ülke gündeminde yankı uyandırdı. Önemli isimlerin katılım sağladığı çalıştayın Van’da yapılması da dikkat çekerken kentin dört bir yanında farklı lokasyonlarda esnaf ziyaretlerinde bulunan belediye başkanları büyük bir coşkuyla karşılanıdı. CHP’nin ‘Belediye Başkanları Çalıştayının ikinci gününde konuşan Genel Başkan Kılıçdaroğlu da kentle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ İLGİ ODAĞI OLDU

Van ziyaretlerinde en çok dikkati çeken isimler şüphesiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu. İki ismin yaptığı ziyaretler ve görüşmeler kadar İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı bir üçlü buluşma da ziyaretler kadar konuşuldu. İmamoğlu’nun Van ziyaretinde yaptığı konuşmalar da dikkat çekti. İki ismin ziyaretlerine halk yoğun ilgi gösterirken çalıştay boyunca da gözler iki ismin üzerinden hiç ayrılmadı.

Editör: TE Bilisim