Evsiz adam, hayatını kaybeden kişinin bacağını yedi! Evsiz adam, hayatını kaybeden kişinin bacağını yedi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanları 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi. Van il başkanlığında, il kadın kolları tarafından yapılan açıklamaya çok sayıda kadın katıldı. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Beyhan Aslan'ın okuduğu açıklamada, "Tarihi bir süreçten geçiyoruz. Ülkemizin kaderinin belirlenmesine iki gün kaldı" denildi.

28 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçimin bir referandum niteliği taşıdığını söyleyen Aslan, bu seçimlerin kadınlar için hayati önem taşıdığını belirtti. "Bir yanda esaret diğer yanda özgürlük duruyor" diyen Aslan, "Cumhur İttifakı adeta bir kadın düşmanı koalisyonuna dönüştü. Kadınların kazanılmış tüm kazanımlarına göz diken Yeniden Refah Partisi ve Hizbullah terör örgütünün siyasi uzantısı olan Hüda Par’ın Meclis’e girişi ile Cumhuriyet tarihinin kadınlar açısından en karanlık parlamentosu oluşturuldu. Meclis’te temsil hakkı kazanan bu zihniyet planlarını alenen ilan etti" dedi.

“KATILIMCI DEMOKRASİ HEDEF TAHTASINA KONULDU”

"Yeni Anayasa’yı 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde biz hazırlayacağız" diyen Aslan, "Cumhuriyet’e savaş açılarak parlamenter sistem eleştirisi yapıldı. Tek adam rejiminin ülkemizi sürüklediği kaos yok sayılarak, parlamenter sistemin çözümsüzlük yarattığı iddia edildi. Katılımcı demokrasi hedef tahtasına konuldu. İstanbul Sözleşmesi bir gecede hukuksuzca fesih edilirken 6284 sayılı kanunun yürürlükte olması gerekçe gösterilmişti. Şimdi de 6284 işlevsiz hale getirilmeye çalışılıyor. Kadına yönelik şiddetle etkin bir mücadele yürütmeyenler yasal korunağımızı elimizden almak istiyor. Günde en az iki kız kardeşimizin hayattan koparıldığı bu düzende yasal hiçbir hakkımızın budanmasına asla izin vermeyeceğiz" sözlerini sarf etti.

“BUGÜNÜMÜZ VE YARINIMIZ TEHDİT ALTINDADIR”

Yeniden Refah Partisi’nin Düzce'deki seçim aracında kadın milletvekili adayının fotoğrafının gölgelendiğini hatırlatan Aslan, "Türkiye’yi şeriat düzenine taşımak isteyenler kadının yüzünün görünmesine dahi tahammül edemese de biz varız ve var olmaya devam edeceğiz. Yeniden Refah Partisi Aydın İl Başkanlığı’nda kadın milletvekilinin oturduğu yerin değiştirilmesini istedi. Kadın milletvekili adayına 'Kadın ile erkek yan yana fotoğraf çektirmez' diyerek bağırdılar. Kadınları ötekileştirmeye çalışan bu zihniyetin hedeflerine izin vermemeye kararlıyız. Medeni Kanun ile kazandığımız hakları elimizden almak istiyorlar. Çok eşliliği özendirmeye çalışıyorlar. Eşit yurttaşlık hakkımızı gasp ederek ikinci sınıf vatandaş olalım istiyorlar. Daha mazbatasını bile almadan kadın düşmanlığını ortaya koyan Cumhur İttifakı milletvekillerinin Meclis’te nasıl bir yol izleyeceği ortada. Küskün olduğunu, bezgin olduğunu, umutsuz olduğunu ifade ederek sandığa gitmemeyi düşünenler varsa, neyle karşı karşıya olduğumuzu bir kez daha görsün. Bugünümüz ve yarınımız tehdit altındadır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: BARIŞ DÖNMEZ