ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-YUNUS YILMAZ

Seçimlerin en genç ve en yaşlı adayı arasında 64 yaş fark var Seçimlerin en genç ve en yaşlı adayı arasında 64 yaş fark var

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı seçiminde adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, yeni cumhurbaşkanını belirlemek için 28 Mayıs’ta tekrar sandık başına gitti. Van'da 707 bin 521 bin seçmenden 511 bin 105 kişi Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda oy kullandı. Recep Tayyip Erdoğan 193 bin 036 oy, Kemal Kılıçdaroğlu 308 bin 421 oy aldı. İkinci tur seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimi yüzde 52 ile önde tamamlayarak 13. Cumhurbaşkanı oldu. Erdoğan’ın seçim zaferi hem ülkede hem dünya genelinde büyük yankı uyandırırken, Van’da da AK Parti önünde sabah saatlerine kadar süren kutlamalar gerçekleşti. Dün de Van’da kazanan iki milletvekili mazbatalarını teslim alırken, vatandaşlarla birlikte Van Adliyesi’ne kadar kol kol yürüdü. Seçim zaferini vatandaşla paylaşan Cumhur İttifakı paydaşları da Şehrivan’a yaptıkları açıklama ile ilgili de seçimle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

 

CUMHUR İTTİFAKI VAN PAYDAŞLARI ZAFER MUTLULUKLARINI PAYLAŞTI!

Mazbatasını alan iki vekilden birisi olan AK Parti Van Milletvekili Kayatürk, Şehrivan aracılığı ile yaptığı değerlendirmede hem Van’dan hem de Türkiye’den iyi bir destek aldıklarını söyledi. Kayatürk, Van’daki seçimleri de dahil ederek yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bütün dünya birleşmişti, şer odakları birleşmişti, terör örgütleri birleşmişti ama onların hepsini tek tek tabiri caizse hizaya getiren bir Cumhurbaşkanımız var. Dolayısıyla biz öncelikle Allah’a hamdolsun diyoruz. Halkımız var olsun, Allah onlardan razı olsun. Şer odaklarının Anadolu halkından büyük olmadığını biz buradan net bir şekilde gördük. Bu nedenle biz mutluyuz, biz her dönemde seçimleri kazandık.  Çünkü 2023 yılı için, 2023 seçimleri için ‘Yüzyılın Seçimi’ deyip Tayyip Erdoğan’ı yenmek için Amerika’dan, Avrupa’dan, bütün batıdan bir araya gelen şer odakları oldu. Sonrasında terör örgütleri bir araya geldi ve bu yetmemiş gibi bizim insanlarımızı da bir araya toplamak istediler ama eninde sonunda cumhurbaşkanımız kazandı, halk kazandı.”  

KAYATÜRK: ÇOK HUZURLU BİR ORTAM GÖRDÜK

Van’da kimsenin huzur bozamayacağının altını çizen Kayatürk, şunları söyledi: “Bu işin kaybedeni yok. Biz halkımıza teşekkür ediyoruz, Allah’a hamdediyoruz. Bize büyük bir zafer nasip etti. İnşallah Van’da da bundan sonra artık AK Parti yükselmeye başlamıştır. Bu AK Parti’nin bir zaferidir, cumhurbaşkanımızın zaferidir. İl başkanımızın da dediği şekilde; biz öncelikle bütün arkadaşlarımıza, teşekkür ediyoruz. Sonra Cumhur İttifakı’nın teşkilat gruplarına ve bize yardım eden milletvekili adaylarına teşekkür ediyoruz. Bununla beraber DEVA Partisi’nde son günler içerisinde il başkanı ve en önemli ilçelerin başkanları istifa ettiler, onlar da bize ayrıca bir güç kattılar. Onlara da teşekkür ediyoruz. Bütün Van’a, bütün Türkiye’ye teşekkür ediyoruz. Çok huzurlu bir ortam gördük, sandıklar tamamen güven altındaydı. Müşahitlerimiz, sandık görevlilerimiz hem bizim hem ittifak grubunun iyi eğitilmişti. Bir problem görmedik.”

GÜRAY: YOĞUN GAYRETLER SARF ETTİK

Erdoğan’ın seçilmesi dolayısıyla elde edilen zaferin sevincini yaşayan ve mutluluğunu paylaşan AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray ise sonuçlarla ilgili olarak; “Cumhurbaşkanımızın Van’la ilgili sitemlerini aldık, not ettik. Bundan sonra da bize oy veren vermeyen hiç kimseyi ayırt etmeksizin AK teşkilatlar olarak sürekli halkımızın hizmetinde olacağımıza buradan huzurlarınızda söz veriyorum. Gerek milletvekillerimiz, gerek il ve ilçe teşkilatlarımız, gerek belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizle bir fiil sahada olarak tüm vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Aramızda Cumhur İttifakı’mızın çok kıymetli il başkanları var. Dünden bugüne hep birlikte birinci tur olsun, ikinci tur olsun yoğun gayretler sarf ederek tüm teşkilatlarıyla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında yer aldılar. Milliyetçi Hareket Partisi il başkanımız Salih Güngöralp’a, Büyük Birlik Partisi il başkanımız Mevlüt Kaya, Yeniden Refah Partisi il başkanımız Göksel Yarız’a ve Hüda Par il başkanımız Rasim Saygın’a göstermiş oldukları destekten ötürü şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“7 GÜN 24 SAAT ÇALIŞTIK”

Güray ayrıca, “Seçim günü bizler için çok kıymetli ve özel bir gün. Biz aylardır, haftalardır, günlerdir bugünün özlemini çekerek yedi gün yirmi dört saat sahada arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Milletvekillerimiz, milletvekili adaylarımız, sandık görevlilerimiz, sandıkları terk etmediler, sürekli irtibat halindeydim. Ben huzurlarınızda tüm il başkanlarıma ve onların heyetlerine şükranlarımı sunuyorum. Bu süreçte ilk andan itibaren belediye başkanlarımızla yoğun istişareler gerçekleştirdik. Meclis üyelerimizle saha çalışmalarını birebir gerçekleştirdik.” İfadelerini kullandı.  

“VATANDAŞLARIMIZ CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINDA YER ALDILAR”

Güray, son olarak cümlelerini şöyle tamamladı: “Herkeste şöyle bir tereddüt vardı; ‘Acaba vatandaşlarımızın rehavete kapılıp da sandığa gitmemeleri gibi bir durum söz konusu olur mu?’ diye. Bugün gördük ki hiçbir vatandaşımız bir oyunun bile heba olmaması adına işini gücünü, her şeyini bir kenara bırakarak Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında yer aldılar ve hiçbir oyumuz da heba olmadı. Allah hepsinden razı olsun. Özellikle ikinci tur seçim çalışmalarımızdan hemen önce birinci tur seçim çalışmalarımızda ilimize gelerek, kapı kapı dolaşarak tüm akrabalarını ve aşiretini ziyaret eden Kuzey Irak İslam Birliği Partisi milletvekillerine ve heyetine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Onlar bizim gizli kahramanlarımız.”

HÜDA PAR VAN İL BAŞKANI SAYĞIN: HEP BİRLİKTE ÇALIŞTIK VE KAZINDIK

Seçimini kazanmanın mutluluğu yaşayan HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın, “Hep birlikte çalıştık ve kazındık. Bu seçimde ne kadar Rabbimize şükretsek azdır. Rabbim bize büyük bir zafer nasip etti. Bu seçimde bir yarış söz konusuydu ve kazanan taraf biz olduk. Hak yolunda bir olanlar bu seçimin galibi olmuşlardır. Bizler bir bütün olarak seçimi kazandık ve mutluyuz. Milletimizde sandıklara giderek bize bir olmanın mesajını verdi. Bizde bu birliği daha da genişleterek, yolumuza devam edeceğiz. Bu zafer hepimizin Allah herkesten razı olsun, tüm halkımızı tebrik ediyorum.”  

PEKER: BU ZAFER MİLYONLARIN VE VAN’IN ZAFERİDİR

DEVA Partisi il başkanlığından istifa edip AK Partiye geçen ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için alanda Erdoğan için yapılan çalışmalara katılan Erdinç Peker ise şunları kaydetti: “Bu zafer milyonların ve Van’ın zaferidir. Herkesi canı gönülden tebrik ediyorum. Allah’a hamdolsun ki ne bizleri ne de vatandaşlarımızı mahcup etmedi. Hiç kimse unutmasın ki Türkiye’nin ikinci yüz yılı için canla başla mücadele edeceğiz. Önümüzde yerel seçimler var ve bu seçim bize AK Parti’nin yerelde de güçlü olduğunu bir kez daha hissettirdi. Kaptırdıkları belediyeleri 2024 seçimlerinde AK Parti geri alacağı mesajını sandıkta güçlü bir şekilde verdi. Bundan sonraki hedeflerimiz belediye seçimleri olacak. Bundan sonra sahada canla başla çalışıp, birlikteliğimizi daha güçlendireceğiz. Sandığa giden gitmeyen, bizlere oy veren vermeyen, sandık başında çalışan herkese teşekkür ederim.” Dedi.

Editör: Necmettin Dursun