"CHP'li belediyeler veya başka kuruluşların yardımlarını kestiği depremzedeler varsa hemen bulundukları yerde valilik veya kaymakamlıklara başvursunlar."

"CHP, seçime gittiği ortakları üzerinden Türk siyaset tarihinin en büyük yankesiciliğine, tarihin en büyük hortumlamasına maruz kalmıştır."

"Milletimizin oy oranını 49,5'ta bırakmasını, oy oranımızı artırmak için fırsat olarak görüyoruz."

"Ülkemizin gayretleri, Rus dostlarımızın desteği, Ukraynalı dostlarımızın katkılarıyla tahıl koridoru anlaşmasının 2 ay daha uzatılmasına karar verildi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinin ardından AK Parti teşkilatına seslendi. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "En küçük bir rehavete izin vermeden, aynı azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz. Karşıdakileri görüyorsunuz. Seçimi açık ara geride bitirdikleri halde suyu bulandırmak için her şeyi yapıyorlar. 28 Mayıs'a kadar bu tavırlarını devam ettirecekler.

Kadro bekleyen öğretmenler için Bakan Tekin’den kötü haber Kadro bekleyen öğretmenler için Bakan Tekin’den kötü haber

Terör örgütleriyle yata kalka onların yöntemlerini siyasette uygulamaya başladıkları anlaşılıyor. Seçimin, şu dönemdeki tablosu ortada ve hemen ardından 5 şehit... Bunlar bizi ciddi manada üzüyor. Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

28 Mayıs'a kadar bu işe sıkı sıkı sarılarak ülkemiz, milletimiz ve Cumhur İttifakı üzerinde oynanmak istenen oyunu bir kez daha bozacağız. Bunu yapacak olanlar da sizlersiniz. Kati zaferi ilan edeceğimiz 28 Mayıs'a kadar gece gündüz çalışacaksınız. Seçim sisteminin yüzde 50+1 oy şartı sebebiyle 18. seçimimizde de bizi sandıktan açık ara birinci çıkartacağınızdan şüphe duymuyorum. İnşallah 28 Mayıs'ta teşkilatımızla, milletvekili adayıyla, milletvekiliyle, belediye başkanıyla güvenimizi boşa çıkarmayacağınıza yürekten inanıyorum.

Milletimiz, ülkenin hangi ittifak tarafından yürütülmesine ilişkin iki kararından birini 14 Mayıs'ta kati olarak verdi. Cumhurbaşkanlığı seçimi ise en yakın rakibimize 2 milyon 500 bin fark atmamıza rağmen ikinci tura kaldı. Öncelikle bu seçimlerde Cumhurbaşkanlığında 54 milyon 795 bin, milletvekilliğinde 54 milyon 442 bini bulan, katılımda yüzde 87'yi bulan oranıyla iradesine sahip çıkan milletimin her ferdine şükranlarımı sunuyorum.

Cumhurbaşkanlığında bizi tercih eden 27 milyon 133 bini aşkın vatandaşımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz seçimlerde 26 milyon 330 bin oy sayımızı yaklaşık 800 bin artırdığımızı görüyoruz. Seçmen sayısının artması sebebiyle bu sefer yüzde 49,5'te kaldık. İnşallah ikinci turda 2018'i hem oran hem sayı olarak fersah fersah aşacağız.

"SEÇİM BÖLGESİ DIŞINA GİDENLER MUTLAKA SANDIK BAŞINDA OLMALI"

Gerek deprem bölgesinde, gerek çay sezonunun açılmasıyla Karadeniz'de, kayıtlı bulundukları seçim bölgelerinin dışına giden insanlarımızın 28 Mayıs'ta mutlaka sandık başında olmasını temin edeceğiz. Cumhurbaşkanlığında aldığımız yüzde 49,5 oydan tek bir fire bile vermemek ilk önceliğimizdir. Bunun yanında 14 Mayıs'ta diğer adaylara oy vermiş insanlarımızdan gönüllerini kazanabileceğimiz herkesin evine, iş yerine giderek gönüllerini alacağız. Sözümüzü doğrudan milletimize söyleyeceğiz.

Meclis seçiminin Cumhur İttifakı'nın zaferiyle sonuçlanması, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de açık ara fark yemeleri muhalefetin dengesini bozdu. Sonuçları bildikleri halde televizyonda sergiledikleri 'kazandık' tiyatrosunu hep birlikte seyrettik.

Kendilerine destek vermeyen herkese yönelik insanlıkla ilgisi olmayan saldırılarını milletimiz görüyor. CHP'li belediyeler, deprem bölgesine gönderdikleri yardımları kesmekten, otelleri depremzedeleri kapı dışı etmeye kadar her türlü rezilliği sergiliyorlar. Sosyal medyadaki rezillikleri saymıyorum bile. Kimse merak etmesin, milletimizin ortak vicdanını yere düşürmemek bizim görevimiz. Deprem sarsıntıları nedeniyle yaşanan acıyı siyasetine meze yapmak isteyenlere meydanı bırakmadık, bırakmayacağız.

DEPREM BÖLGESİNE ZİYARET

Cumartesi, pazar ve salı günleri deprem bölgesindeki şehirlerimizi ziyaret edeceğiz. Vatandaşlarımızı dinleyeceğiz. Herhangi bir eksik veya talep varsa gereken talimatları vereceğiz. Depremzede vatandaşlarımıza yalız olmadıklarını göstermek boynumuzun borcudur. Sözümüzü yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI UZATILDI

Ülkemizin ve şahsımın yoğun gayretleriyle başlatılan Karadeniz tahıl koridorunu biliyorsunuz. Türkiye'nin öncülüğü, Rusya ve Ukrayna'nın yapıcı tutumları sayesinde 22 Temmuz 2022'de İstanbul'da yapılan anlaşma uzatılmıştı. Son uzatmanın süresi bitmek üzereydi. Ülkemizin gayretleri, Rus dostlarımızın desteği, Ukraynalı dostlarımızın katkılarıyla tahıl koridoru anlaşmasının 2 ay daha uzatılmasına karar verildi. Tüm dünyaya hayırlı olsun.      

Anlaşmanın tüm şartları yerine getirilerek bundan sonraki süreçte de devam etmesi için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Ayrıca Rus dostlarımız, Mykolaiv ve Olvia Limanlarındaki Türk gemilerinin çıkışına da engel olmayacaklarını bildirdiler. Bunun için de kendilerine müteşekkiriz. İnşallah Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın önce kalıcı bir ateşkes, sonra da barışla sonuçlanacağı günleri de göreceğimizi ümit ediyoruz. Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin'e bu süreçteki çabalarımıza verdiği samimi destek için şükranlarımı sunuyorum.

Ukrayna Devlet Başkanı Sayın Zelenski'ye de yapıcı iş birliği için teşekkür ediyorum. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sayın Guterres'e de süreçteki gayretleri için teşekkür ediyorum. Küresel gıda tedarik zincirlerinin kesintisiz işlemesi, özellikle ihtiyaç sahibi ülkelerin tahıla ulaşımının kolaylaştırılması bakımından hayati öneme sahip bu kararın tüm taraflara hayırlı olmasını diliyorum.

Kaynak: HABER 7