ŞEHRİVAN HABER - Geçtiğimiz günlerde aday adaylığı başvuru süresini 25 Aralık 2023'e uzattığını duyuran Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin Van'daki süreci de devam ediyor.

Büyükşehir ve ilçelerde onlarca ismin başvuru yaptığı DEM Parti'de özellikle büyükşehir belediye başkan aday adaylığı merak konusu olurken, haftalardır gündemi meşgul eden o isim başvurusunu yaptı.

AK Partili seçmenler hangi partiyi tercih etti? İşte 6 milyon oy kaybının dağılımı AK Partili seçmenler hangi partiyi tercih etti? İşte 6 milyon oy kaybının dağılımı

Geçtiğimiz döem de HDP'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve seçimi kazanarak belediye başkanlığına seçilen fakat daha sonra görevden el çektirilen Mustafa Avcı, bugün bir kez daha Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na başvuru yaptı.

Mustafa Avcı, "Halkımızın talebi bizim için esas, desteği ise moral motivasyon kaynağıdır. Hûn her hebin. Serkeftin ji bo me TEVAN!" diyerek başvurusunu yaptığını kamuoyuna duyurdu.

MUSTAFA AVCI KİMDİR?

Mustafa Avcı, 1956 Van Erciş’te doğdu. DTP kurucu üyeliği ve iki dönem DTP PM üyeliği yaptı. DTP kapanmadan önce DTP İstanbul İl Eş Başkanlığı görevini üstlendi. Mustafa Avcı, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde HDP Van Merkez Belediye Eş Başkan adayı olarak seçimleri kazandı. Seçildikten bir süre sonra görevden alınan Avcı'nın yerine Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanırken Avcı kentte siyaset hayatını sürdürmeye devam etti.

Kaynak: ÖNDER BİLALOĞLU / ŞEHRİVAN