Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin dünkü Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında alınan kararları Genel Merkez’de açıkladı. Doğan, Türkiye’nin batısında ilk etapla aday gösterilecek yerleri de duyurdu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin dünkü MYK toplantısında alınan kararları ve Batı'da nerelerde aday göstereceklerini duyurdu. Doğan ayrıca, “Bizden zorla alınanları geri alacağız” ifadelerine yer verdi. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için alınan kararlara değinen Doğan, “Bizden zorla alınanları geri alacağız” dedi. Kayyım atanan bütün belediyeleri halk iradesiyle buluşturacaklarını vurgulayan Doğan, ayrıca yeni kazanımlar elde edeceklerini ifade etti.

Su birikintisine düşen çocuk hayatını kaybetti Su birikintisine düşen çocuk hayatını kaybetti

BATIDA ADAY GÖSTERİLECEK İLLER

Doğan açıklamasında, "Partimiz için seçimler bir yerel seçimden daha fazlası. Bizden zorla alınanı geri alacağız, kayyım atanan belediyeleri geri alacağız. Bunun yanı sıra yeni kazanımlar elde edeceğiz. Parti adımızla çeşitli müzakere ve güç birlikleri kurarak yolumuza devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi. Güç birlikleri kurarar ilerleyeceklerini kaydeden Doğan, Türkiye’nin batısında ilk etapla aday gösterilecek yerleri açıkladı.

Buna göre DEM Parti'nin ilk etapta aday çıkaracağı ilçeler şöyle:

Adana'nın Ceyhan, Seyhan ve Yüreğir ilçeleri

Antalya’nın Kepez ilçesi

Mersin merkez, Akdeniz, Toroslar ve Tarsus ilçeleri

İstanbul’un Esenyurt, Sancaktepe, Adalar ve Sultanbeyli ilçeleri

Aydın merkez, Didim, Efeler, Germencik ve Söke ilçeleri

Konya Cihanbeyli ve Kulu ilçeleri; Kocaeli'nin Dilovası ilçesi

İzmir'in Torbalı, Bayraklı ve Menemen ilçeleri

Manisa'nın Gölmarmara, Turgutlu ve Yunusemre ilçeleri

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi

Tekirdağ'ın Çorlu ve Çerkezköy ilçeleri.

Doğan, aday adaylığı başvuru süresinin de 5 gün uzatıldığını açıkladı. Böylece son başvuru tarihi 25 Aralık'a kadar uzatılmış oldu.

Editör: Necmettin Dursun