DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisi genel merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile DEM Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerinde illerde yarışacak adaylarını açıkladı. DEM Parti, Ankara, Bursa ve Gaziantep dahil 13 ildeki belediye başkan adayları belli oldu. Ankara, Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Bursa, Konya, Kocaeli, Aydın, Osmaniye, Kilis, Elazığ, Adıyaman ve Tunceli illerinde adaylarını açıklayan DEM Parti, Ankara Büyükşehir Belediye eş başkanları Gültan Kışanak ve Öztürk Türkdoğan olurken Bursa belediye eş başkan adaylarını İhsan Seylan-Bilmez Erboğa olarak açıkladı.

"ADANA, İSTANBUL VE İZMİR GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR"

Kent uzlaşısı sağlanan yerlerin Mersin, Akdeniz ve Esenyurt olduğunu belirten Ayşegül Doğan, Şanlıurfa'daki adayların da kent uzlaşısı kapsamında belirlendiğini aktardı. Ayşegül Doğan, Adana ve İstanbul'un bazı ilçelerinde de görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Batıdaki illerdeki görüşmelerin sadece CHP ile yapılmadığını da söyleyen Doğan, İzmir için de görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

İşte açıklanan DEM Parti belediye eş başkan adayları

ANKARA

Gültan Kışanak - Öztürk Türkdoğan

Engelli çift, inşaatını bitiremedikleri evleri için destek bekliyor Engelli çift, inşaatını bitiremedikleri evleri için destek bekliyor

ŞANLIURFA

Celallettin Ekmen- Gülser Yıldırım

GAZİANTEP

Selman Tutumlu

MALATYA

Abdulvahap Ekim- Sevim Şimşek Bayram

BURSA

İhsan Seylan- Bilmez Erboğa

KONYA

Gülbahar Gündüz- Bülent Kılıç

KOCAELİ

Hasan Özgüneş- Selda İlgöz Koçyiğit

AYDIN

Suzan Koç- Naif Kanat

OSMANİYE

Ziver Gümüş- Zilan Karagüzel

KİLİS

Ahmet Üçer- Azize Akoğlu

ELAZIĞ

Hayrettin Kaya

ADIYAMAN

Meryem Ceritli- Bahattin Bilgin

TUNCELİ

Cevdet Konak- Birsen Orhan

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ