Türkiye genelinde uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar sürerken, Diyarbakır’da düzenlenen narkotik operasyonunda yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Bismil ilçesinde jandarma ekiplerinin istihbari çalışmaları sonucu gerçekleştirilen operasyonda 2 ton 200 kilogram esrar bulundu. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, uyuşturucu madde imalatı ve ticareti yaptıkları belirlenen 3 şüphelinin yakalandığı ve tamamının tutuklandığı bildirildi.

"3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI"
Jandarma ekiplerinin düzenlediği narkotik operasyonunun detaylarını ise İçişleri Bakanlığı sosyal medya platformu X hesabı üzerinden aktardı. Bakanlık operasyon sırasında yakalanan ve gözaltına alınan 3 şüphelinin tamamının tutuklandığını belirtti.
"2,2 TON UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ"
Paylaşımda ayrıca şu sözler yer aldı: Diyarbakır'da 'uyuşturucu madde imalatçısı zehir tacirlerine' yönelik jandarmamız tarafından düzenlenen operasyonda; 2 ton 200 kg esrar uyuşturucu maddesi ele geçirildi. 3 şüpheli zehir taciri yakalandı. Şüphelilerin tamamı tutuklandı.
"ŞÜPHELİLERİN UYUŞTURUCU İMAL ETTİKLERİ BELİRLENDİ"
Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Narkotik ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ile Bismil İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerimiz tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde düzenlenen operasyonda yakalanan şüphelilerin; uyuşturucu madde imal ve ticaretini yürüttükleri tespit edildi.
"ZEHİR TACİRLERİNE ASLA FIRSAT VERMİYORUZ"
Gençlerimizin geleceğini, ailelerimizin huzurunu ve toplumumuzun güvenliğini hedef alan zehir tacirlerine asla fırsat vermiyoruz. Güvenlik güçlerimizin kararlı ve özverili çalışmalarıyla ülkemizin dört bir yanında uyuşturucuya yönelik operasyonlarımızı kesintisiz şekilde sürdürüyoruz. Kahraman Jandarmamızı, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızı, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığımızı, Bismil Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz.




