Muhalefetin kurduğu 6'lı Masa'nın ortaklarından biri olmasına rağmen Millet İttifakı çatıyı altında değil de DEVA Partisi olarak tek başlarına seçime gireceklerini ilan eden Ali Babacan, şimdi de cumhurbaşkanı adayı olacağını söyledi. Habertürk canlı yayınına katılan Babacan, 6'lı Masa'nın ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusuna şu cevbı verdi:

'... DEVA Partisi’nin adayı Ali Babacan’dır!'
“Ortak aday olmadığı anda DEVA Partisi’nin adayı Ali Babacan’dır. En son toplantımızda ortak adayın niteliklerini sıraladık. Henüz altılı masada telaffuz edilen tek bir isim yok. Altılı masada isim bazında görüşme yapılmadı, sadece nitelikler sayıldı.”

‘İsim konuşmayalım, seçim yaklaşınca isimleri değerlendirelim'
"Teoride ortak aday altı kişiden birisi olabilir. Dışarıdan birisi de olabilir. Öncelik kucaklayıcı oluşu, kutuplaştırıcı olmaması… Altılı masada hiçbir zaman bir isim gündeme gelmedi. Bu masada tam tersine ‘isim konuşmayalım, seçim yaklaşınca isimleri değerlendirelim’ diye öneri vardı.”

Kürt sorunu bu ülkenin gerçeği! 6'lı Masa'da bunu reddedeni görmedim
Ali Babacan'a 6'lı masanın Kürt sorununun var olup olmadığına ilişkin tavrı ve İyi Parti'nin tutumu soruldu. "Kürt sorunu bu ülkenin gerçeği. Önce bir varlığını kabul etmek lazım diyoruz" diyen Babacan, sorununun çözümüyle alakalı farklı yaklaşımlar olabileceğini dile getirerek, "Ama 'Kürt sorunu yoktur, inkar ediyoruz, yoktur böyle bir şey' diyen benim bildiğim Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli var." şeklinde konuştu.

Deva Partisi Lideri, konuşmasının devamında, "Onların dışında bir de belki o grupta birkaç parti daha olabilir ama 6'lı masada olup da 'Bu ülkede Kürt sorunu diye bir şey yoktur kardeşim' diye ben duymadım." ifadesine yer verdi.

İyi Parti Kürt sorunu vardır mı diyor?
"İyi Parti Kürt sorunu var mıdır diyor mu?" sorusunu ise Babacan, şu şekilde yanıtladı: "Kürt sorunu yoktur dediklerini duymadım. Onu bilmiyorum, konuşmamız lazım. Bilemiyorum ki."

Şu andaki krizi bizden başka çözecek kimse yok!

Ali Babacan, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise şunları yazdı: "Bu konuda mütevazı olmayacağım: Şu andaki krizi bizden başka çözecek kimse yok. Kriz çözme tecrübesi ayrı bir şey. İki tane krizi çözmüş başka bir ekip varsa bulalım, gelsinler, çözsünler."

Editör: TE Bilisim