Sosyal Medyada gündem olan Diyarbakır Ulu Camii avlusu müdavimlerinde nam-ı diğer Ramazan Hoca olan Ramazan Pişkin’in 8 aydan bu yana yaşadığı İstanbul’da öldürüldüğü öğrenildi. Diyarbakır’da halk arasında “Ramazan Hoca” diye bilinen Ramazan Pişkin, Çevresinden 'deli' damgası yiyen Filozof Ramazan, hiç kimseyi umursamadan yıllar boyunca islamı anlatmaya devam etti.

Edinilen bilgiye göre, bıçaklama olayı bugün İstanbul’da yaşandı. Sosyal Medyada gündem olan Diyarbakır Ulu Camii avlusu müdavimlerinde nam-ı diğer Ramazan Hoca olan Ramazan Pişkin’in, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü öğrenildi.

İSLAM'A DAİR ANLATTIKLARIYLA SEMBOL İSİM OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelenecek mi? Resmi açıklama yapıldı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelenecek mi? Resmi açıklama yapıldı...

Küçük yaşlardan itibaren araştırıp öğrendiği bilgileri Ulu Cami’de vatandaşlara anlatmaya başlayan Filozof Ramazan, adeta Diyarbakır'ın sembol isimlerinden biri haline geldi. Sosyal medyada anlattıklarıyla tıklanma rekorları kıran Ramazan Hoca ile ilgili üzen bir gelişme yaşandı.

BIÇAKLANAN RAMAZAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ

Ramazan Hoca lakaplı Ramazan Hoca'nın, kimliği belirsiz kişilerce bıçaklanarak öldürüldüğü öğrenildi. Bıçaklı saldırı olayına ilişkin ayrıntılar henüz netleşmezken Ramazan Hoca'nın vefat haberi, sevenlerini yasa boğdu.

RAMAZAN HOCA KİMDİR?

Diyarbakır’ın sevilen simalarından olan ‘Ramazan Hoca’ Ramazan Pişkin akıl sağlığı yerinde olmadığı gerekçesiyle Elazığ Fetih Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümünde tedavi altına alındı.

Diyarbakır`da yıllardan beridir tarihi Ulu Camii`nde ücretsiz olarak hizmetlerde bulunan ve ziyaretçilere caminin tarihiyle birlikte İslam`ı anlatan Ramazan Pişkin, tedavi altına alındı.

Diyarbakırlı 47 yaşındaki Ramazan Pişkin, kendini İslamiyet’e adamış. Küçük yaşlardan beri İslam’ı araştırıp dini kitaplar okuyan Ramazan Pişkin, bir süre sonra çevresinden “Deli” damgası yemeye başladı. Hiç kimseyi umursamayan Ramazan Pişkin, küçük yaşlardan araştırıp öğrendiği bilgileri Ulu Cami’de vatandaşlara anlatmaya başladı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ