Erdoğan’a seçim zaferini getiren oy oranları, oy sayıları ve istatistikler de netleşmeye başladı. Türkiye genelinde yüzde 52 civarında bir oya kavuşan Erdoğan’ın bölgesel bazda aldığı oy oranları da şekillenmeye başladı. Erdoğan’ın kazandığı bölge ve iller netleşmeye başlarken, en çok dikkat çeken sonuçlardan birisi de Doğu Anadolu’dan geldi. Sandıklarının yüzde 100’ü açılan Doğu Anadolu Bölgesi’nde, YSP’nin Kemal Kılıçdaroğlu desteği ve il bazında verdiği yüksek oylara rağmen ipi göğüsleyen isim Recep Tayyip Erdoğan oldu.

DOĞU ANADOLU’DA ERDOĞAN FARKI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Anadolu bölgesinde 52,09 oranında bir oy alırken, Kılıçdaroğlu’nun oy oranı ise yüzde 45, 91’de kaldı.

Doğu Anadolu bölgesindeki 14 ilden 9 ilde kazanan isim Kılıçdaroğlu olmasına rağmen toplam oy oranında kazanan isim Erdoğan oldu.

KILIÇDAROĞLU MEMLEKETİNDE KAZANDI, ERDOĞAN’A EN BÜYÜK DESTEĞİ MALATYA VERDİ

YSK, 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi YSK, 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bingöl, Elazığ, Erzincan, Erzurum ve Malatya illerinde açık ara kazanan ve yüzde 70’lere varan oyu alan isim oldu.

Kılıçdaroğlu ise; Ağrı, Ardahan, Bitlis, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Tunceli ve Van kentinde kazanan taraf oldu.

Kılıçdaroğlu, Doğu Anadolu bölgesinde en yüksek oyu yüzde 82,81’lik oy oranı ile memleketi Tunceli’den aldı. Erdoğan ise Malatya’da yüzde 71,96’lık oy oranı ile en çok desteği bu ilde görmüş oldu.

Kaynak: HAKAN İZGİ - ŞEHRİVAN ÖZEL