Dünya liderlerinden Erdoğan'a tebrik mesajları! Kimi telefonla aradı, kimi sosyal medyadan paylaştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, seçim sonrası Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

"TÜRKİYE YENİ DÖNEMDE DE ÇOK GÜÇLÜ BİR ATILIM İÇİNDE OLACAK"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türk halkının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güvenini bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin yeni dönemde de çok güçlü bir atılım içinde olacağına inandığını ifade etti.

TRUMP: BÜYÜK BİR ZAFERLE HAK EDEREK KAZANDI

Erdoğan'ı kutlayan liderlerden biri de eski ABD Başkanı Donald Trump oldu. Trump, şu mesajı paylaştı: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kutluyorum. Seçim sonucunu büyük bir zaferle hak ederek kazandı. Kendisini iyi tanırım, dostumdur. Ülkesini ve muhteşem Türk milletini ne çok sevdiğini kendisinden öğrendim. Erdoğan ülkesini ve Türk milletinin önemini ve saygınlığını yeni bir seviyeye çıkardı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dünya liderlerinden gelen diğer tebrik mesajları şöyle: Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron: Fransa ve Türkiye’nin birlikte üstesinden geleceği büyük sınamalar var. Avrupa’ya barışın geri gelmesi, Avrakdeniz İttifakımızın geleceği, Akdeniz denizi. Yeniden seçilmesi dolayısıyla tebriklerimi ilettiğim Başkan Erdoğan ile birlikte, ilerlemeye devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iddialı seçim açıklaması! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iddialı seçim açıklaması!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy: Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutluyorum. Avrupa'nın güvenliği ve istikrarı için işbirliğimizin geliştirilmesini ve ülkelerimizin yararına stratejik ortaklığımızın daha da güçlendirilmesini umuyoruz.

Editör: Necmettin Dursun