ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-HAKAN İZGİ

Son yıllarda sosyal belediyecilik anlamında yıldızı parlayan belediye başkanlardan biri olan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, yeni ve sosyal yönü ağırlıklı bir proje daha imza attı. Dezavantajlı kesimlere, gençlere ve ihtiyaç duyulan alanlara dokunması ile sıkça adından söz ettiren Edremit Belediyesi çölyak hastaları için bölgenin ve kentin en büyük ihtiyaçlarından biri olan ‘Glütensiz Kafe ve Fırın’ı hizmete açtı. Çölyak hastaları için umut olan ‘Glütensiz Kafe ve Fırın’ın açılış kurdelesi kesilerek hizmete sunuldu. Açılış töreninde glütensiz ürünlerle yapılan onlarca ürün ikram edilirken açılışa özel bir de pasta kesildi. ‘İnsan ve Sağlık Odaklı Sosyal Sorumluluk Projesi’ kapsamında hayata geçirilen projede 'Glütensiz Kafe' katılımcıları mutlu ederken kafede pide çeşitlerinden pizzaya, glütensiz tatlı çeşitlerinden ekmek ve simide kadar her şeyin sunulduğu ifade edildi. Fırın ve kafede ürünlerin de satışı sunulacağı yaklaşık 100'ün üzerinde çeşit bulunuyor.

İpekyolu Caddesi Kocaeli Parkı karşısında bulunan kafenin açılışına AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Zahir Soğanda, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Van Çölyak Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gıyasettin Sevgin, çölyak hastaları ve vatandaşlar katıldı.


 

BU PROJE ALKIŞLANIR!

Programda konuşan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, “Sosyal belediyecilik anlamında bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu sizlerle paylaşıyoruz. Yaklaşık 2 yıl önce Van’da da ciddi anlamda bir çölyak hastası olduğunu öğrendik ve bu anlamda da arkadaşlarımızla bir çalışma başlattık. Yaklaşık 4-5 bin civarında kentte ve bölgede çölyak hastası olduğunu tespit ettik. Özellikle çölyak hastalarının küçük yaşlardan itibaren sindirim sisteminde kaynaklanan bir problemle beslenme konusunda sıkıntılar yaşıyorlar. Projemizi hayata geçirerek, ramazan ayında da deneme üretimlerini yaptık. Sadece Van’da değil bölgedeki tüm çölyaklı hastalarımıza bu proje bir umut ışığı oldu. Ürünlerin Van’daki hastalarımıza ulaşımı konusunda da YAKA markette cüzi bir rakamla satışa sunulacak. Bu konuda gerekli anlaşmalarımızı yaptık, çölyaklı vatandaşlarımız bu ürünlere daha rahat bir şekilde ulaşacaktır” dedi.

ORHAN: VAN’DA 5 BİN ÜZERİNDE OLAN ÇÖLYAK HASTASI VAR

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ise sözlerine Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ı yürekten kutlamakla başladı. Çok önemli bir ihtiyacın giderildiğini ifade eden Orhan, birçok büyükşehirde büyük kentinde göremedikleri bir hizmetin Van’da açılmasının anlamlı bir hizmet olduğunu belirtti. Van’da 5 bin üzerinde olan çölyak hasta sayısına bir de Doğu Anadolu Bölgesindeki sayı eklendiğinde çok ciddi bir sayının ortaya çıktığını ve bu insanlara böyle bir hizmet sunmak son derece önemli. Belediye Başkanımız öncülüğünde vatandaşlarımıza sunulan hizmetler bunlarla da sınırlı değil. Bir ay önce bizzat ziyaret ettiğimiz çok önemli eğitim tesisi vardı. Bunun gibi çok önemli ve emsali olmayan işler gerçekleştiriyor. Van adına Başkanımıza teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

ARVAS: BU HİZMETİN AÇILIŞI SEVİNCİMİZİ ARTTIRIYOR

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas da glütensiz kafe ve fırının hayırlı olmasını diledi. AK Parti belediyeciliğin her alanda kendi hizmetlerini konuşturduklarını ve adeta birbirleriyle yarıştığını belirtti. AK Belediyelerin çok güzel hizmetlere imza attıklarını anlatan Arvas, “Çölyak hastası olan kardeşlerimizin ihtiyacını karşılayacak bu hizmetin açılışını yapmak sevincimizi arttırıyor. Edremit Belediyemizin, sosyal belediyecilik, insan odaklı belediyecilik anlayışı ile güzel hizmetler ortaya çıkıyor. Her alanda belediye hizmetlerinden faydalanmak istenen her vatandaşın ihtiyacını karşılamak için gece gündüz demeden hizmetlerine koşmuşlardır. Van gelişiyor, güzelleşiyor. İnsan, çevre ve yatırım odaklı, derdi memleket olan belediye başkanlarımızı da kutluyor. Bugünkü açılışımızın da hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN SEVGİN: ÇÖLYAKLAR ÜRÜN BULMAKTA ZORLANIYORDU

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde büyük bir eksiklik olduğunu belirten Van Çölyak Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gıyasettin Sevgin, devamında şunları söyledi: “Gaziantep ve Kayseri dışında başka bir yerde böyle bir kafe bulunmuyor. Her insan istediği her şeyi yiyebilir. Ancak çölyak hastalarının böyle bir imkanı bulunmuyor. Çölyaklar ürün bulmakta zorlanıyordu. Bulunan ürünlerde genelde çok pahalı oluyor ve ondan dolayı bu ihtiyaç hissedildi. Bugüne kadar bununla ilgili birçok çalıma yaptık ama sonuca bir türlü ulaşamıyorduk. Bizi sonuca ulaştıran Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’a teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilisim