ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-UĞURCAN DEMİR

Van’ın en büyük ilçeleri arasında yer alan Edremit’te ilçenin büyük değişim ve dönüşümü sosyal yönü ağırlıklı çalışmalar ile sürüyor. Temel belediyecilik hizmetleri kadar sosyal belediyecilik faaliyetlerinin de merkezi olan Edremit’te önemli projeleri imza atılırken halkın ortak kullandığı alanlara yatırım da sürüyor. Prestijli haliyle turizmde ilgi odağı olan, aynı zamanda halkın da gözde ilçesi haline gelen Edremit’te, belediye başkanı Av. İsmail Say öncülüğünde belediye hizmetleri de sürüyor. Hem belediyecilik hizmetleri yapan hem de üretim odaklı çalışan Edremit Belediyesi tarafından ilçede sosyal belediyecilik anlamında birçok projeye hayata geçilirken, Erenkent Semt Parkı ve 50 oyun grubu toplu açılışı gerçekleşti. Açılışta konuşan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Edremit halkının güzel vakit geçirebileceği alanları arttırmaya çalıştıklarını dile getirerek, “Çocuklarımızın ve ailelerimizin daha güzel vakit geçirecekleri alanları attırmaya çalışıyoruz. Bugün özellikle çocuklar, kadınlar, Edremit’in tüm halkı buradalar ve mutlular” dedi.

EDREMİT’TE SOSYAL BELEDİYECİLİK YATIRIMLARI SÜRÜYOR

Van’ın Edremit Belediyesi tarafından Van Gölü manzaralı Erenkent Semt Parkı ve 50 oyun grubunun toplu açılış töreni gerçekleştirildi. Edremit ilçesine bağlı Erenkent Mahallesi’nde kurulan ve içinde çocuk oyun alanı, yürüyüş yolu ve oturma alanlarının yer aldığı semt parkıyla birlikte, yenilenen 50 oyun grubunun toplu açılışı düzenlenen törenle ilçe halkının hizmetine sunuldu. Açılış törenine AK Parti Van Milletvekilleri Abdulahat Arvas, Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan konuşmanın ardından parkın açılış kurdelesi; AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ile muhtarlar tarafından kesildi. Açılış töreni parkın gezilmesi ve ikramlarla son buldu. Açılışa çocuklar yoğun ilgi gösterirken, Başkan Say da çocuklarla yakından ilgilendi.

SAY: ÇOCUKLARIMIZIN VE AİLELERİMİZİN DAHA GÜZEL VAKİT GEÇİRECEKLERİ ALANLARI ATTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

Açılışta Şehrivan’a konuşan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, 2011 Van depreminden sonra yapılan konutlarda çocuk parkalarının yenilenmediğini ve TOKİ’lerde yer alan çocuk parklarını yenilediklerini dile getirdi. Başkan Say, ailelerin güzel vakit geçirecekleri alanları oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, “Bugün Erenkent Semt Pazarımızı ve 50 çocuk oyun grubunun toplu açılışı oldu. TOKİ bölgelerinde kısım dediğimiz yaklaşık her kısımda 100-150 kısmın bulunduğu ara bölgeler. 2011 depreminden sonra yapılan konutlarda hiçbir şekilde çocuk parkları yenilenmemişti. Biz de bütçemizi, imkanlarımızı çocuklarımıza, halkımıza yönlendirecek şekilde parkları toplu halde yeniledik. TOKİ bölgelerini yeniledik. İnşallah diğer mahallerimizde de sırasıyla hiç park olmayan yerlerden başlayarak çocuklarımızın, kadınlarımızın güzel vakit geçireceği alanları oluşturmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın ve ailelerimizin daha güzel vakit geçirecekleri alanları attırmaya çalışıyoruz. Bugün özellikle çocuklar, kadınlar, Edremit’in tüm halkı buradalar ve mutlular. İnşallah halkımız için hizmet etmeye devam edeceğiz. Parkımız ve oyun gruplarımız başta Erenkent Mahalle sakinleri olmak üzere tüm halkımıza hayırlı olsun” dedi.

ARVAS: BAŞKANIMIZIN VE EKİBİNİN EDREMİT’E ÇOK GÜZEL HİZMETLER YAPTIĞINI HERKES GÖRÜYOR

Açılışta Şehrivan’a değerlendirmelerde bulunan AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Edremit Belediyesi’nin ilçe halkına çok güzel hizmetler yaptığını belirterek şunları söyledi: “Edremit Belediyemiz seçildiğinden bu yana güzel projelere imza atıyor. İnsan odaklı, çevreye duyarlı, yeni ve vizyoner başkanımızın ve ekibinin Edremit’e çok güzel hizmetler yaptığını herkes görüyor. Edremit’in turizm kentidir. Edremit’te yürüyüş parkları, parkurları ve Edremit’teki bisiklet alanları, çocukların eğlenebileceği, ailelerin gelip piknik yapacakları mekanlar çoğalınca Van’ın güzelleştiğini, huzur ve marka kent olduğunu görüyoruz. Edremit Belediyesi bunu markasıyla tescillemiş oldu.”

“EDREMİT HALKIMIZ EN GÜZELİNE LAYIKTIR”

Arvas, ‘Edremit halkımız en güzeline layıktır’ diyerek, “Edremit Belediyemiz seçildiğinden bu yana Edremit’te ihtiyaç olan her alanda güzel hizmetler yapıyor. Denize nazır olan bu parkın açılışına katıldık. Milletimiz bu parklara sahip çıksın. Edremit halkımız en güzeline layıktır. Park, Edremit TOKİ bölgemizin ihtiyacı olan güzel bir mekan. Edremit Belediyemizi kutluyoruz. Edremitlilere hayırlı olsun. Belediye Başkanlarımıza güç kuvvet versin” ifadelerini kullandı.

GÜLAÇAR: EDREMİT BELEDİYEMİZİN BÖLGEDE YAPMIŞ OLDUĞU HİZMETLER TAKTİR EDİLİYOR

Açılışta konuşan AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Başkan Say’ın bölgede yaptığı hizmetlerin taktir edildiğini ifade ederek, “Edremit Belediyemizin ve Belediye Başkanımız İsmail Say kardeşimizin bu bölgede yapmış olduğu hizmetler Allah’a hamd olsun taktir ediliyor. Biz de taktir ediyoruz. Edremit halkı da taktir ediyor. Bugün de bu şekilde 50 oyun parkıyla beraber bir semt parkının açılışının olması Edremit için, çocuklarımız için güzel. Hayırlı olsun diyorum. Çocuklarımız yaşasın, mutlu olsun” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim